03.07.2018 10:06

Jūrmalā bagātināts sportisko pakalpojumu klāsts – iekārtoti divi badmintona laukumi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalā bagātināts sportisko pakalpojumu klāsts – iekārtoti divi badmintona laukumi www.badminton.lv

No 1. jūlija Jūrmalas kūrorta piedāvājumā ir par vienu sportisku pakalpojumu vairāk – tenisa klubā "Concept" Lielupē ir iekārtoti divi badmintona laukumi, kuri būs pieejami gan kūrortpilsētas viesiem, gan arī darbosies kā Latvijas badmintona izlases treniņu bāze.

"Jūrmalā, kur atpūtas kvalitāte ir ļoti atkarīga no laikapstākļiem, iederēsies tāds aktīvās atpūtas pakalpojums kā badmintons. Tas varētu būt populārs aktīvo atpūtnieku vidū, jo īpaši dienās, kad ārā ir vēss, lietains vai vējains. Turklāt badmintons ir salīdzinoši lēts, kā arī viegli apgūstams," ieceri izklāsta Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds, piebilstot, ka badmintons ļoti daudzās kūrortpilsētās ir neatņemama aktīvā piedāvājuma sastāvdaļa tāpat kā teniss un pludmales volejbols. Tāpēc tas ir tikai likumsakarīgi, ka beidzot arī Jūrmalā ir vieta, kur varēs ikdienā spēlēt badmintonu.

"Lai gan Latvijā badmintonu profesionāli spēlē jau 50 gadu, tomēr, neskatoties uz pēdējo gadu izrāvienu, mēs vēl arvien esam tikai attīstības ceļa sākumā. Taču nevajadzētu domāt, ka arī citur ir tāpat. Atcerēsimies, ka badmintons ir otrs populārākais sporta veids pasaulē ar vairāk nekā 220 miljoniem spēlētāju. Vairāk ir tikai futbolam – 265 miljoni. Jā, badmintons ir ļoti populārs Āzijā, taču tāds tas ir arī Eiropas valstīs, tai skaitā Skandināvijā, Vācijā, Lietuvā un Igaunijā, tāpat Krievijā – valstīs, kuru tūristi ir iecienījuši atpūsties Jūrmalā," stāsta federācijas ģenerālsekretārs.

Tenisa klubā "Concept" badmintona laukuma īres maksa būs 10 eiro par stundu. "Tas ir vairākas reizes lētāk nekā tenisa laukuma īre, bet līdzvērtīgi ar izmaksām par skvoša kortiem, kuru Jūrmalā joprojām nav. Te gan jāņem vērā fakts, ka badmintonu uz viena laukuma var vienlaicīgi dubultspēlēs spēlēt pat četri cilvēki, tādējādi vienam cilvēkam vienas badmintona nodarbības cena ir ļoti pieejama," uzskata K. Rozenvalds.

Interesentiem būs iespēja ne tikai noīrēt badmintona laukumu, bet arī pieteikties uz individuālu badmintona treniņu, kas maksās 20 eiro par stundu, tai skaitā badmintona laukuma īre. Treniņā varēs piedalīties gan viens spēlētājs, gan arī ģimenes un draugu kopas līdz pat sešiem cilvēkiem. Tāpat tenisa klubā "Concept" inventāra veikalā var iegādāties badmintona inventāru un uz vietas ir pieejams vienkāršs inventāra īres komplekts.

Vasaras mēnešos "Concept" kļūs arī par Latvijas badmintona izlases treniņu bāzi, jo tādi ir Latvijas Badmintona federācijas un tenisa kluba "Concept" sadarbības noteikumi. Latvijas Badmintona federācija ir nodevusi tenisa klubam "Concept" savu profesionālo badmintona paklāja segumu, savukārt tenisa klubs "Concept" nodrošinās iespēju Latvijas izlases spēlētājiem trenēties divas stundas katru dienu, vēsta federācijā.