18.06.2018 11:15

Alvja Vītoliņa piemiņas turnīrs šahā Carnikavā dominē rīdzinieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Alvja Vītoliņa piemiņas turnīrs šahā Carnikavā dominē rīdzinieki Carnikavas novada pašvaldība

Carnikavas tautas namā "Ozolaine" 21.reizi aizvadīts tradicionālais starptautiskā meistara Alvja Vītoliņa piemiņas turnīrs, kas šoreiz pulcēja vairāk nekā pussimtu šahistu.

13 kārtu ātrspēles (3 min + 2 s) turnīrā 11 punktu ieguva galvenais favorīts pēc reitinga Georgijs Makovskis no Rīgas, liecina rīkotāju informācija. Pagājušā gada turnīrā viņš savāca pat 12 punktu, taču tikpat iekrāja arī Verners Putka, kurš bija labāks papildrādītājos un nobīdīja Makovski uz otro vietu.

Šogad pirmās septiņas vietas kopvērtējumā ieguva Rīgas šahisti. Otrā vieta starptautiskajam meistaram Guntaram Antomam – 10,5 punkti, bet trešo vietu ar 9,5 punktiem ieņēma Dmitrijs Tokranovs. Piektais visu dalībnieku konkurencē un labākais starp jaunajiem (U18) šahistiem ar 9 punktiem bija Pjotrs Kolasa, bet labākā starp dāmām – Renāte Vidruska (7,5 punkti un 14. vieta summā).

Labākais no carnikaviešiem ar 7,5 punktiem bija Kristaps Krustkalns, kuram kopvērtējumā 13. vieta. Aiz viņa novadnieku vērtējumā Atis Bērziņš (7 punkti, 20. vieta) un Marsels Kurmatovs (2 punkti, 51. vieta). Labākā no Carnikavas šahistēm Ilze Kempele ar 6,5 punktiem dāmu konkurencē bija trešā labākā, bet absolūtajā kopvērtējumā ierindojās 28. vietā.