17.06.2018 12:22

Favorītu duelī "Ergo Open 2018" posma finālā Saulkrastos uzvar Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Favorītu duelī "Ergo Open 2018" posma finālā Saulkrastos uzvar Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs Vadims Morozovs

"Ergo Open 2018" Latvijas čempionāta posmā pludmales volejbolā Saulkrastos neiztika bez pārsteigumiem, tomēr uzvaru galveno favorītu duelī finālā izcīnīja ar pirmo numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri pārspēja Jāni Šmēdiņu un Aleksandru Samoilovu.

Sacensības Saulkrastos varētu nosaukt par Baltijas čempionātu pludmales volejbolā, jo visi labākie pludmales volejbolisti bija klāt. Turklāt viņiem bija pievienojušies arī kanādieši Bens Sakstons un Grants O'Gormans, norāda rīkotāji. Ceturtdaļfinālā viņi gan divos setos zaudēja Pļaviņam un Točam.

Pusfinālā Pļaviņš/Točs pieveica igauņus Kusti Nilvaku un Martu Tīsāru 2:0 (13, 18), bet Samoilovs/Šmēdiņš – lietuviešus Arnu Rumševiču un Luku Kazdaili ar 2:0 (16, 14), nodrošinot skatītāju gaidītāko finālu.

Vispirms gan līdzjutēji kļuva par lieciniekiem triju setu izrādei kaimiņu izpildījumā. Uzvaras kausi pirmajā setā svārstījās, līdz uzvarēja pasaules rangā zemākesošie igauņi Nilvaks un Tīsārs (67. vieta), taču otrajā setā pārliecinošs revanšs sanāca Lietuvas spēcīgākajam duetam Rumševičum un Kazdailim (40.), kuri sagrāva pretiniekus ar 21:12. Punktu setam ar labu servi un uzbrukumu pielika Kazdailis. Vēl lāgā nebija sācies trešais sets, kad jau bija 5:0, pēc tam 8:2 igauņu labā. Attapties no nokdauna lietuvieši nespēja, un Tīsārs ar Nilvaku varēja priecāties par trešo vietu – 2:1 (17, -12, 8).

Arī fināls attaisnoja cerības, kaut arī beidzās divos setos. Pirmajā setā pēc līdzīga sākuma Pļaviņš ar Toču ieguva pārsvaru (17:12), ko noturēja līdz seta beigām – 21:17, pēdējo punktu gūstot Točam. Otrais sets bija vēl sīvāks un garāks un pagāja Edgara Toča zīmē blokā un Mārtiņa Pļaviņa zīmē aizsardzībā. Arī Šmēdiņš ar Samoilovu demonstrēja visu savu arsenālu, sagādājot līdzjutējiem spilgtu pludmales volejbola izrādi. Tā tas bija arī pēdējā punkta izspēlē, kad otrās piespēles vietā uzbrukt izdomāja Samoilovs, bet teicami aizsardzībā nospēlēja Pļaviņš, pēc mirkļa gūstot uzvaras punktu uzbrukumā – 2:0 (17, 23).

Šogad turnīrā zālē Pelhržimovā (Čehija) Mārtiņš ar Edgaru jau bija apspēlējuši Jāni ar Sašu, taču Latvijas turnīros "SAM/ŠMĒ" zaudējums ir ārkārtīgi reta parādība.

Nākamajā "Ergo Open 2018" Latvijas pludmales volejbola čempionāta posmā no 29. jūnija līdz 1. jūlijam bīčvolejbolisti un volejbolistes pulcēsies Jūrmalā. Šosezon Latvijas čempionātā pludmales volejbolisti sacenšas sešos posmos un finālā.