04.09.2012 11:24

Ādažos atjauno šaha dzīvi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažos atjauno šaha dzīvi Latvijas Šaha federācija

Ar pāru šaha turnīru sevi pieteicis nesen izveidotais Fēliksa Circeņa Ādažu šaha klubs.

 

 

Spēles turnīrā notika pēc Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) noteikumiem uz viena galdiņa četriem spēlētājiem (divi pret divi), kuri veic gājienus pēc kārtas, bez konsultācijām un priekšā teikšanas. Šāds formāts ļauj turnīrā piedalīties dažādu līmeņu šaha spēlētājiem. Apdomas laiks bija 10 minūtes visai partijai ar piecu sekunžu pieaugumu par katru izdarīto gājienu.

Labāko rezultātu uzrādīja pāris no Rīgas – Ļevs Fainveics un Dans Musels, otrie bija Olafs Kronlaks un Jurijs Agafonovs (Ādaži – Baltezers), trešie – Ilga Kļaviņa un Jānis Visockis no Saulkrastiem.

Šahs Ādažos bija populārs 50.–80. gados, pateicoties spēcīgam šaha spēlētājam, trenerim un vidusskolas direktoram Fēliksam Circenim. Viņa audzēkņu vidū bija arī vēlākie šaha lielmeistari Alvis Vītoliņš un Edvīns Keņģis. Tagad veikts mēģinājums atdzīvināt šahu Ādažos – dot atpūtas iespējas šaha mīļotājiem un apmācīt bērnus.

Ādažu šaha kluba atklāšana notikusi, pateicoties projektu konkursam "Sabiedrība ar dvēseli 2012", kuru šogad izsludināja Ādažu novada dome sadarbībā ar Nīderlandes fondu "KNHM". Nereģistrēta iedzīvotāju grupa "Asini prātu!" iesniedza savu projekta pieteikumu "F. Circeņa šaha kluba izveide" un konkursa rezultātā ieguva finansējumu savas idejas realizēšanai.