05.06.2018 15:37

Salaspils kausā pludmales handbolā uzvar "Blue Jackets" un "Dobele REIR"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils kausā pludmales handbolā uzvar "Blue Jackets" un "Dobele REIR" Sandra Škutāne un facebook.com/handbola klubs "Salaspils/MērnieksZM"

Aizvadītajā nedēļas nogalē Salaspilī norisinājās pludmales handbola turnīrs "Salaspils kauss 2018", kurā uzvaru izcīnīja "Blue Jackets" vīriešu konkurencē un "Dobele REIR" sieviešu konkurencē.

Vīriešu konkurencē piedalījās piecas komandas, kas savā starpā izspēlēja apļa turnīru. Pārliecinošāko sniegumu nodemonstrēja "Blue Jackets", kas uzvarēja visās četrās spēlēs un triumfēja turnīrā. Sīvākā izvērtās spēle pret komandu "Sazobe", kas tika pieveikta vien izgājienos viens pret vārtsargu, izšķirošo spēles daļu uzvarot ar 7:6 (visā spēlē 2-1 (16:15, 16:21, 7:6)). Sīkstā "Sazobe" gan palika ārpus labāko trijnieka, ierindojoties ceturtajā vietā. Otro vietu izcīnīja Skrīveri, trešo ieņēma "Saļuks", informē Latvijas Handbola federācijā.

Sieviešu konkurencē startēja astoņas komandas, kas bija sadalītas divās apakšgrupās. A grupā pirmo vietu izcīnīja "Latgols", kas sīvā cīņā ar 2-1 pieveica gan Jēkabpils Sporta skolu (11:13, 15:5, 7:3), gan "Ludzas mazās" (14:13, 7:9, 8:3). Tikmēr B grupā pie panākuma tika Salaspils Sporta skola, apsteidzot "Dobele REIR", LSPA un "Salaspils juniores".

Grupu uzvarētājas uzreiz iekļuva pusfinālā, savukārt komandas, kas savās grupās ierindojās otrajā un trešajā vietā, cīņu par titulu sāka no ceturtdaļfināla. Tur "Dobele REIR" ar 2-0 (12:7, 18:10) pieveica "Ludzas mazās", bet Jēkabpils SS arī ar 2-0 (19:14, 15:10) tika galā ar LSPA, vēsta federācijā.

Gan Dobeles, gan Jēkabpils komandas pie panākuma tika arī pusfinālā, kur apspēlēja grupu uzvarētājas, – "Dobele REIR" ar 2-0 (8:6, 12:9) apspēlēja "Latgolu", bet Jēkabpils ar 2-0 (15:7, 11:9) no cīņas par uzvaru izslēdza mājinieci Salaspils SS. Finālspēlē saspringtā cīņā uzvara tika "Dobele REIR", kas uzvarēja ar 2-1 (10:9, 10:11, 4:3) un triumfēja visā turnīrā. Trešo vietu izcīnīja "Latgols".

Turnīra sponsora "Moller's Latvija" specbalvu – zivju eļļas komplektu junioriem – saņēma turnīra jaunākā spēlētāja un jaunākais spēlētājs: Arina Šarapova ("Salaspils juniores") un Roberts Rozenbergs ("Sazobe").

Labākiem spēlētājiem arī individuālās balvas – vitamīni no "Moller's Latvija". Čempionu komandām dāvanā lielais suši komplekts no "SushiCrab" un uzvarētāju kausi no Salaspils novada domes. Visām turnīra komandām pateicības balvas no turnīra atbalstītāja – veikalu tīkla "Maxima", informē federācijā.