31.05.2018 15:58

Aicina vasarā mērķtiecīgi gatavoties rudens Siguldas pusmaratonam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aicina vasarā mērķtiecīgi gatavoties rudens Siguldas pusmaratonam "Fischer" Slēpošanas centrs

"Fischer" Slēpošanas centrs sadarbībā ar Siguldas Maratona klubu aicina lielus un mazus novadniekus šovasar aktīvi iesaistīties skriešanas un orientēšanās sporta kustībā, lai 13. oktobrī ar labiem rezultātiem startētu Siguldas pusmaratonā.

Šovasar Siguldas novadā kopumā plānoti 22 skriešanas un orientēšanās pasākumi, kas palīdzēs sagatavoties šī gada lielākajam skriešanas pasākumam – Siguldas pusmaratonam. Dalībnieki, kuri būs piedalījušies vismaz 10 skriešanas un orientēšanās sacensībās, cita starpā iegūs 50% atlaidi rudens noslēguma pasākumā.

Šajā pasākumu piedāvājumā ir gan "S!-Skrien 2018" četri treniņsacensību posmi, kas notiek "Fischer" Slēpošanas centrā, kā arī bezmaksas skriešanas un orientēšanās nodarbības, kas tiek organizētas Eiropas Sociālā fonda projektā "Esi vesels Siguldas novadā", un "Sigulda Up Cup" skrējieni, kā arī orientēšanas sacensības "Siguldas kompass 2018", ko organizē Siguldas Maratona klubs.

7. jūnijā norisināsies "S!-Skrien 2018" otrais treniņsacensību posms, kas šoreiz solās būt aizraujošs un piedāvās dalībniekiem virkni jauninājumus. Kā vēsta rīkotāji, ir uzlabots sacensību nolikums, vērtēšanas sistēma, sacensību distances, kā arī samazinātas dalības maksas un palielināts balvu fonds. Šīs ir dalībniekam draudzīgas sacensības, jo dod iespēju skriet, nūjot tik, cik dalībnieks vēlas un var, turklāt sev pieejamā laikā, jo visos posmos tiks nodrošināts atvērtais starts un ikviens dalībnieks var doties startā no plkst. 18.00 līdz 19.30.

Sacensībās dalībniekiem distance būs jāveic noteikta laika limita ietvaros: SV-6 grupām 10 minūtes mazais aplis, SV-8 grupām 15 minūtes mazais aplis, SV-10, SV-12, SV-14 grupām 30 minūtes lielais aplis, SV-16 grupām un vecākiem, kā arī nūjotājiem SV-Open grupā 60 minūtes lielais aplis. Visus dalībniekus pēc distances finišā gaidīs salds pārsteigums.

Lai treniņsacensības kļūtu pieejamākas ikvienai ģimenei, ir samazināta dalības maksa: pieaugušajiem piesakoties tiešsaistē vienam posmam – 3,30 eiro, dalības maksa sacensību dienā – 4,40 eiro. Skolēniem dalības maksa, piesakoties tiešsaistē, būs 2,20 eiro, bet sacensību dienā – 3,30 eiro. Savukārt bērniem (SV-6 grupās) dalība, piesakoties tiešsaistē, būs bez maksas, bet sacensību dienā 1 eiro.

Papildus tiek piešķirtas 10% atlaides, uzrādot Siguldas novada ID karti vai ievadot savu ID kartes numuru tiešsaistes reģistrācijas formā, kā arī piesakoties sacensību dienā un uzrādot pensionāra apliecību, dalībnieks iegūst tiešsaistes reģistrācijas cenu.

Organizatori treniņsacensībās "S!-Skrien 2018" īpaši aktīvi aicina piedalīties Siguldas novada pirmsskolas izglītības iestādes un cīnīties par aktīvākās pirmsskolas izglītības iestādes statusu, saņemot specbalvu no Siguldas Sporta centra dāvanu karti 200 eiro vērtībā, ko varēs izmantot peldbaseinā, Ūdens atrakciju un atpūtas parkā vai izmantojot jebkuru citu SIA "Siguldas Sporta serviss" pakalpojumu.

Tāpat aicinātas piedalīties Siguldas novada sporta organizācijas un interešu grupas, jo aktīvākie iegūs īpaši specbalvu no "Fischer Latvia" – dāvanu karti inventāra iegādei 200 eiro vērtībā.