31.08.2012 21:16

Snikus devītais pēc paraolimpiskās iejādes sacensību pirmās dienas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Apņēmīgais baldonietis kopā zirgu Chardonnay godam iztur prestižo Londonas paraolimpisko spēļu sacensību spriedzi.

 

1a grupas sacensībās, kurās startē 14 jātnieki, Rihards Snikus, pēc neoficiālas informācijas, uzrādīja rezultātu 68,118 %. Par līderi kļuva Sofija Kristiansena no Lielbritānijas ar zirgu Janeiro 6 (83,765 %).

Otrā kārta iejādes sacensībās notiks svētdien plkst. 21.15 pēc Latvijas laika, bet trešā, pēc kuras kļūs zināmi spēļu laureāti, paredzēta nākamotrdien. Paredzams, ka sacensību translācijas varēs vērot internetā www.paralympic.org.

Uz paraolimpiskajām spēlēm Londonā Rihards Snikus devies kopā ar treneri Olgu Šelleri un Latvijas Jātnieku federācijas Paraolimpiskās sekcijas vadītāju Darju Tihomirovu. Zirgu Chardonnay pavada jātnieka palīdze Elīza Rulle.

Kā zināms, Rihards Snikus ir pirmais sportists Latvijas vēsturē, kurš startē paraolimpiskajās spēlēs iejādē. Lai kvalificētos startam Londonā, viņš veiksmīgi piedalījies sacensībās vairākās Eiropas valstīs. Viņam bija ne tikai jāsasniedz noteikts kvalifikācijas punktu skaits, bet jāizcīna arī ļoti augsta vieta sportistu reitingā, jo paraolimpisko spēļu iejādes individuālajā turnīrā bija dota iespēja startēt tikai trim Eiropas labākajiem jātniekiem.