03.05.2018 21:43

Ķekavas basketbolisti ar uzvaru sāk LBL2 finālsēriju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas basketbolisti ar uzvaru sāk LBL2 finālsēriju arhīvs

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas finālsērijas pirmajā spēlē ceturtdien savās mājās BK "Ķekava"/"Optibet" basketbolisti pieveica Rīgas Stradiņa universitātes komandu un izvirzījās vadībā sērijā, kas ritēs līdz trim uzvarām.

Ķekavieši finālspēli sāka ar pieciem punktiem pēc kārtas, bet septītajā minūtē jau bija sasnieguši 20:4 pārsvaru. Kādu brīdi starpība turējās apmēram 20 punktu robežās, bet pirmo puslaiku mājinieki pabeidza ar 11:3 spurtu un panāca divkāršu pārsvaru – 56:28.

Trešās ceturtdaļas otrajā pusē laukuma saimnieku vienubrīd sasniedza pat 38 punktu handikapu, taču brīdī, kad visi Ķekavas kluba pamatsastāva spēlētāji atpūtās laukuma malā, RSU studenti ar 19 punktiem pēc kārtas starpību sadeldēja līdz 73:55 un ofensīvu turpināja arī ceturtās ceturtdaļas sākumā (76:64). Tad gan BK "Ķekava" basketbolistiem izdevās pretiniekus piebremzēt un nosargāt uzvaru 97:81.

Ķekavas kluba labā Nauris Miezis guva 28 punktus, izdarīja 6 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 5 atlēkušās bumbas, Mārtiņš Šteinbergs iemeta 15 punktus, bet Agnis Čavars savāca 13 punktus, 11 atlēkušās bumbas, 7 rezultatīvas piespēles un 4 pārķertas piespēles. Roberts Pāže uzvarētājiem pievienoja 12 punktus (plus 7 bumbas un 6 piespēles) un Niks Saknītis 10 punktus.

Finālsērijas otrā spēle paredzēta 7. maijā Rīgā, trešā – 9. maijā Ķekavā.

Jāatgādina, ka BK "Ķekava" šosezon uzvarēja LBL otrās divīzijas pamatturnīrā, bet Rīgas Stradiņa universitātes studenti regulāro sezonu pabeidza tikai septītajā vietā. Abās līdzšinējās šīs sezonas savstarpējās spēlēs rudens pusē bija uzvarējuši ķekavieši (91:82 un 90:88).