23.04.2018 15:38

Foto: Majoru pludmalē krāšņi aizvadīti ikgadējie Jūrmalas skriešanas svētki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Majoru pludmalē krāšņi aizvadīti ikgadējie Jūrmalas skriešanas svētki Zigismunds Zālmanis

Svētdien Majoru pludmalē jau piekto gadu pēc kārtas norisinājās viens no pavasara sezonas gaidītākajiem tautas sporta pasākumiem – Jūrmalas skriešanas svētki, kuru ietvaros gandrīz 3000 lieli un mazi skriešanas un nūjošanas entuziasti no visas Latvijas un arī citām valstīm azartiski piedalījās dažādajās distancēs.

Plkst. 10.00 uz starta līnijas kā pirmie apņēmības pilni pulcējās jaunākie sacensību dalībnieki, ieskandinot pasākuma atklāšanu un veicot 0,5-1 km garo Bērnu skriešanas distanci, pavēstīja rīkotāji. Tāpat startu ieņēma arī Latvijas nūjošanas čempionāta pirmā posma dalībnieki, kuri devās 21 km garajā distancē gar jūru. Ātrākās nūjotājas titulu dāmu konkurencē šogad ieguva Linda Kubiloviča, savukārt vīriešu vidū ātrākais izrādījās Feoktists Pušņakovs.

Pēc pirmo sacensību aizvadīšanas tālāk starts tika dots arī 5 km un 10 km garajām nūjošanas distancēm, kurās uzvaras laurus plūca Dmitrijs Dubrovskis un Dace Zīle (5 km), kā arī Jurijs Misjuns un Baiba Bolgzda (10 km).

Pēcpusdienā sākās cīņa par ātrākā skrējēja titulu. 10 km distances līderi šogad bija Petrs Pranckūns un Ilona Marhele, savukārt 5 km distancē kā pirmie pārliecinoši finišēja Dmitrijs Jurkevičs un Jeļena Ābele. Finiša taisnē ikviens "Jūrmalas skriešanas svētku" dalībnieks saņēma no koka darinātu piemiņas medaļu

Paralēli skriešanas un nūjošanas distancēm ikviens pasākuma apmeklētājs visas dienas garumā varēja nesteidzīgi baudīt arī dažādas aizraujošas izklaides aktivitātes kā sejas apgleznošanu, basketbola soda metienus, aktīvās sporta spēles NRF stendā, kā arī Vinnija Pūka spēli un atrakciju-signālspēli, piesaistot jaunākās paaudzes apmeklētājus.

Jūrmalas skriešanas svētkus organizēja SIA "Alpha Baltic Media" sadarbībā ar Latvijas Tautas sporta asociāciju.