23.04.2018 13:39

Siguldā finišējusi Latvijas Apvienotās badmintona līgas devītā sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uz dāmu dubultspēļu turnīra laureātu goda pjedestāla gandrīz tikai Siguldas badmintona kluba pārstāves Uz dāmu dubultspēļu turnīra laureātu goda pjedestāla gandrīz tikai Siguldas badmintona kluba pārstāves Siguldas badmintona klubs

Ar vairāk nekā 200 Latvijas, Igaunijas, Krievijas, Lietuvas, Indijas, Šrilankas un Zviedrijas sportistu piedalīšanos seriāla sešos posmos Siguldā nedēļas nogalē finišējusi Latvijas Apvienotās badmintona līgas devītā sezona un noskaidroti kopvērtējuma uzvarētāji.

Spēcīgākajā A grupā vīriem par pēdējā sestā posma uzvarētāju kļuva Reinis Krauklis no RTU/RSP komandas, bet kopvērtējumā pirmās divas vietas sadalīja Siguldas badmintona kluba pārstāvis Artūrs Akmens un Pauls Gureckis (Siguldas BK/RSP/RBS) – gan spēlē par trešo vietu ar 21:14, 22:20, gan sezonas summā, rēķinot piecus no sešiem labākajiem rezultātiem, pārāks izrādījās Artūrs.

Dāmu A grupas finālā valmieriete Una Berga pārspēja Diānu Stogniju (RSP/RBS), spēlē par trešo vietu Siguldas badmintonistu duelī Annija Rulle-Titava sīvā cīņā uzvarēja Artu Priednieci 22:20, 21:19. Savukārt LABL kopvērtējumā pirmo vietu ieguva vēl viena siguldiete Amanda Azarova, kura pēdējā posmā bija piektā, bet summā par vienu punktu apsteidza Rulli-Titavu un par diviem Priednieci.

Vīru dubultspēļu finālā Artūrs Akmens pārī ar Reini Kraukli ar 21:18, 21:16 pieveica Aigaru Bedrīti (Valmieras BK/Siguldas BK) un Mārtiņu Kažemaku (Baloži), kuri par spīti zaudējumam ieņēma pirmās divas vietas sezonas kopvērtējumā. Trešais gan posmā kopā ar Andi Bērziņu no Valmieras, gan summā bija vēl viens Baložu pārstāvis Jānis Malnačs.

Zaudējumu sestā posma finālā piedzīvoja arī dāmu dubultspēļu kopvērtējuma uzvarētājas Amanda Azarova un Diāna Stognija – viņas ar 21:12, 21:14 pārliecinoši apspēlēja siguldietes Liāna Lenceviča un Jekaterina Romanova. Vēl viens Siguldas badmintona kluba pāris Marta Brengule un Amanda Sofija Grosberga pēdējā posmā ieņēma trešo vietu, bet LABL sezonu pabeidza otrajā pozīcijā.

Savukārt jaukto dubultspēļu finālā Reinis Krauklis un Diāna Stognija sagādāja zaudējumu siguldiešiem Artūram Akmenim un Jekaterinai Romanovai – 21:19, 19:21, 21:11. Sezonas kopvērtējumā lielāko punktu summu starp vīriem savāca Mārtiņš Kažemaks, bet dāmām – Diāna Stognija.

B grupā dāmām un jaunietēm kopvērtējuma uzvarētāja Diāna Lenceviča no Siguldas finālā piekāpās valmierietei Arīnai Babrei 23:21, 13:21, 12:21.

Siguldiešiem pirmā vieta arī LABL C grupā vīriem un jauniešiem, kurā par spīti trešajai vietai pēdējā posmā uzvarēja Dāvis Strazdiņš (posmā pirmo vietu izcīnīja Pravīns Kanna Mutukrišnans no Indijas). Savukārt B grupā gan pēdējā posmā, gan sacensību kopvērtējumā triumfēja Mārtiņš Graudums no RSP/RBS komandas.