09.04.2018 13:07

LOK aicina jaunus dalībniekus projektā "Sporto visa klase"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
LOK aicina jaunus dalībniekus projektā "Sporto visa klase" LOK arhīvs

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) pirmdien izsludinājusi pieteikšanos pašvaldību izglītības iestāžu 2. un 3. klasēm, kuras vēlas iesaistīties projektā "Sporto visa klase" 2018./2019. mācību gadā. Pašvaldību apstiprināti pieteikumi jāiesniedz līdz 11. maijam

LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers ir gandarīts, ka "projekts aug", un līdz ar to nolemts mainīt projekta konceptu: "Galvenā novitāte ir tā, ka projektā "Sporto visa klase" ar nākamo mācību gadu iesaistīsim 2. klases. Esam konstatējuši, ka agrāk uzsākot šo projektu, tas dos lielāku ieguldījumu skolēnu fiziskajā attīstībā, veselības uzlabošanā, klases kolektīva sadarbības un prasmes pilnveidošanā."

Projekta mērķis ir palielināt projektā iesaistīto izglītības iestāžu, klašu un audzēkņu skaitu, izstrādājot projekta metodiskās programmas 2. – 6.klašu grupām un mērķtiecīgi uzlabot visu klases skolēnu fizisko sagatavotību, stāju, dodot motivāciju nodarboties ar sportu, kā arī vērtēt skolēnu sekmes mācībās.

Projekts paredz iesaistīto skolu 3., 4. 5. un 6. klašu skolēniem katru nedēļu nodrošināt papildus trīs fakultatīvās sporta nodarbības, kas notiek saskaņā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) izstrādātu metodisko materiālu. Savukārt 2. klasēm nodarbības projekta ietvaros notiks ar LSPA izstrādātu metodisko materiālu, kas paredz vecuma grupai atbilstošas fiziskās aktivitātes.

Jaunais projekta koncepts paredz, ka nākamais mācību gads būs pēdējais, kad projektā varēs iesaistīties no 3. klases, jo sākot ar 2019./2020. mācību gadu projekts "Sporto visa klase" uzņems tikai 2. klašu dalībniekus un katru mācību dienu jeb piecas reizes nedēļā sporta nodarbības ilgs līdz 4. klasei. Savukārt 5. un 6. klašu dalībniekiem trīs fakultatīvās sporta stundas nedēļā būs pēc izvēles.

Šajā četrgades posmā ir iesaistījušies vairāk kā 5200 bērnu no 230 klasēm un 67 pašvaldībām. Projektu "Sporto visa klase" šajā mācību gadā absolvēs sešas pilotklases, kuras tajā iesaistījās pirms četriem gadiem.

Pašvaldību apstiprināti pieteikumi no izglītības iestādēm LOK jāiesniedz līdz 11.maijam, nosūtot to uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..