09.04.2018 11:48

Jaunmārupes jātniece uzvarējusi Latvijas ziemas čempionātā iejādē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jaunmārupes jātniece uzvarējusi Latvijas ziemas čempionātā iejādē Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā notika Latvijas ziemas čempionāta izšķirošais otrais posms jāšanas sportā iejādes disciplīnā. Latvijas čempionāta uzvarētājas titulu kopvērtējumā Lielajā aplī ieguva Airisa Penele no Jaunmārupes zemnieku saimniecības "Lielceri" ar zirgu Licenciado JF.

Sacensību sarežģītākajā shēmā – Vidējā balvā II pirmajā posmā viņa sasniedza rezultātu 64,118%, bet otrajā – 64,314% (kopā 134,433%), informēja Latvijas Jātnieku federācijas preses dienests.

"Šogad ar Licenciado startējam sarežģītākā shēmā nekā iepriekš, – pirmo reizi abos ziemas čempionāta posmos piedalījāmies Vidējā balvā II. Ir patīkami, ka pieaug konkurence Vidējā balvā I un Mazajā balvā, kas varētu papildināt šobrīd augstāko konkurenci. Mums pašiem ar Licenciado tagad jāgatavojas Lielajai balvai," sacensības rezumēja Airisa Penele.

"Ir elementi, pie kuriem jāpiestrādā, un katras sacensības ir kā jauns, nopietns treniņš. Patīkami, ka zirgs šajās sacīkstēs salīdzinoši labi koncentrējās darbam, taču vēl ļoti daudz kopā jāstrādā. Ņemot vērā to, ka zirgs vēl nav pieredzējis, daudzi elementi jāpieslīpē. Jo grūtāka shēma, jo vairāk tas jādara, un ar katru reizi vēlos vēl labāk nostartēt."

Z/s "Lielceri" pārstāves uzvarēja vēl divās grupās – Shēmā II amatieriem labākā izrādījās Gunita Šumska-Žagata ar Dustinov V, bet Shēmā I amatieriem Sabīne Andersone ar Caruzo.