05.04.2018 11:54

"top!" kausa finālsacensībās Pierīgu pārstāvēs Siguldas, Ādažu, Zvejniekciema un Mārupes volejbolisti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"top!" kausa finālsacensībās Pierīgu pārstāvēs Siguldas, Ādažu, Zvejniekciema un Mārupes volejbolisti publicitātes

Sestdien Rīgā, "Skonto" hallē, tiks noskaidroti šāgada "top!" kausa ieguvēji volejbolā vispārizglītojošo skolu komandām. Turnīrā, kas agrāk bija pazīstams kā "Lāses" kauss, četrās grupās puišiem un meitenēm piedalīsies 125 komandas, arī piecas no Pierīgas novadiem.

"top!" kausa izcīņu Latvijas Volejbola federācija šosezon rīko jau septiņpadsmito reizi, un tās ir vienas no populārākajām jaunatnes sacensībām Latvijā. Rīkotāju aplēses liecina, ka šogad turnīra pirmajā kārtā piedalījās 657 komandas no 77 pilsētu un novadu, kā arī sešu Rīgas rajonu un priekšpilsētu 257 skolām, kopā bija pieteikti 5256 dalībnieki.

Visvairāk komandu (29) pārtāvēja Daugavpils 12. vidusskolu, bet otro vietu pēc šī rādītāja ar 26 komandām ieņēma Siguldas Valsts ģimnāzija.

Finālturnīrā būs pārstāvētas 84 mācību iestādes no 47 pilsētām un novadiem, kas bija veiksmīgākās reģionālajos turnīros. Pierīgas novadu turnīrā piedalījās 39 komandas no Ropažu, Siguldas, Zvejniekciema, Garkalnes, Ādažu, Mārupes un Jaunmārupes skolām.

Abos turnīros puišiem (1998./2001. g.dz. un 2002./05. g.dz.) labākie izrādījās Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņi, kuri līdz ar to izcīnīja tiesības startēt finālturnīrā. Vecākajā grupā jaunietēm pirmo vietu ieguva Ādažu vidusskolas skolnieces, bet jaunākajā grupā – Zvejniekciema vidusskolas meitenes.

Šīm četrām komandām piepulcējās Mārupes vidusskolas 1998./2001. gadā dzimušo meiteņu komanda, kurai paveicās īpašajā izlozē starp skolām, kas reģionālajos turnīros bija ieguvušas otrās vietas.

Finālsacensības tradicionāli tiek organizētas olimpiskajā "Skonto" hallē uz 16 laukumiem. Pasākuma ietvaros tiks prezentēta Latvijas volejbola vēstures grāmata un, kā parasti, jaunos volejbolistus gaida ne tikai spēles, bet plaša izklaides programma – radošās darbnīcas, dažādas viktorīnas, izklaides un izglītojoši pasākumi, sportiskās aktivitātes.