04.04.2018 11:12

"Lattelecom" Rīgas maratons aicina skolēnus cīnīties Latvijas Skolu kausā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Lattelecom" Rīgas maratons aicina skolēnus cīnīties Latvijas Skolu kausā publicitātes

"Lattelecom" Rīgas maratons sadarbībā ar Latvijas Sporta federāciju padomi un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu aicina skolas un skolēnus no visas Latvijas sacensties Latvijas Skolu kausā.

Tradīcija skolām un skolēniem sacensties savā starpā un piedalīties skriešanas svētkos par pazeminātu dalības maksu tika iedibināta jau 2008. gadā, aicinot Rīgas skolēnus cīnīties par Rīgas Skolu kausu. Ar Latvijas Sporta federāciju padomes atbalstu, jau trešo gadu kausa izcīņā tiek aicināti piedalīties skolēni ne tikai no Rīgas, bet arī no visas Latvijas.

Šogad Latvijas Skolu kausa izcīņā pazeminātā dalības maksa 1,50 eiro apmērā būs pieejama 2500 skolēniem no visas Latvijas – 1500 skolēniem no Rīgas skolām un 1000 skolēniem no citām Latvijas pilsētām. Kausa izcīņas ietvaros skolas un skolēni aicināti pieteikties "Lattelecom" Rīgas maratonam par īpaši izdevīgu dalības maksu līdz 20. aprīlim. Pārējo dalības maksu sedz Rīgas dome un Latvijas Sporta federāciju padome sadarbībā ar Lattelecom Rīgas maratona organizatoriem.

Kausa izcīņa norisināsies divās atsevišķās ieskaitēs – 6 km distancē un "Rimi" Bērnu dienas Ģimeņu skrējienā 4,2 km distancē. Kausa izcīņā piedalās tikai skolas, no kurām finišē vismaz 20 dalībnieki, summējot 20 labāko dalībnieku iegūto vietu vecuma grupā. Latvijas Skolu kausu iegūs komanda, kurai kopsummā būs vismazākais punktu skaits.

Latvijas Skolu kauss un komandu TOP tiks veidots atsevišķi sestdienas "Rimi" Bērnu dienas Ģimeņu skrējienam un svētdienas 6 km distancei. Tiks apbalvotas pirmo trīs vietu ieguvējas komandas, savukārt aktīvākajiem skolotājiem tiks pasniegtas veicināšanas naudas balvas.

Skolas komanda piesakās elektroniski, nosūtot informāciju par skolas komandu Maratona organizatoriem uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., norādot skolas nosaukumu, plānoto dalībnieku skaitu komandā un kontaktpersonas datus. Maksimālais vienas skolas komandu dalībnieku skaits nav noteikts, bet tradicionāli lielākās komandas pulcējušas līdz pat 200 dalībnieku.