29.03.2018 22:23

Babītes volejbolistes varonīgi atspēlējas un iekļūst Latvijas čempionāta finālā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes volejbolistes varonīgi atspēlējas un iekļūst Latvijas čempionāta finālā LETA

Zaudējušas pirmo spēli, otrās spēles pirmo setu un nonākušas viena punkta attālumā no neveiksmes arī otrajā setā, sporta kluba "Babīte" volejbolistes tomēr spēja lauzt cīņas gaitu, uzvarēja pusfināla sērijā pret RSU/MVS komandu un iekļuva Latvijas čempionāta finālā, garantējot vismaz sudraba medaļas.

SK "Babīte" diezgan bezcerīgais zaudējums 0:3 Rīgas Stradiņa universitātes/Minusas volejbola skolas komandai pirms nedēļas Piņķos izteiktu favorīšu lomā pirms ceturtdienas atbildes mačā nostādīja pašreizējās valsts čempiones rīdzinieces, kuras atbildes maču turklāt aizvadīja sava laukumā. Spēles sākums to it kā apliecināja.

Pirmajā setā, tuvojoties tā beigām, Babītes volejbolistēm izdevās sešu punktu deficītu samazināt līdz diviem, taču čempiones nelielo pārsvaru nosargāja – 22:25.

Intriģējoši aizritēja otrais sets. Tā lielāko daļu pāris punktu pārsvars bija SK "Babīte" komandai, bet beigās rīdzinieces savas pretinieces noķēra un "apdzina", panākot divas setbumbas (22:24). Kritiskajā situācijā viešņām tomēr izdevās gūt četrus punktus pēc kārtas un uzvarēt setā 26:24.

Trešajā setā sāncenses teju apmainījās lomām – nu jau Babītes komanda iztērēja 23:19 pārsvaru (23:23), tomēr guva nākamos divus punktus – 25:23. Savukārt ceturtajā viešņas izšķirošo pārsvaru panāca seta vidū (19:13) un pārliecinoši vinnēja 25:17. Uzvara otrajā spēlē 3:1, neizšķirts 1:1 sērijā, un uzvarētāju noteikšanai nepieciešams "zelta sets".

Babītes volejbolistes, nonākušas "uz viļņa", ātri izvirzījās vadībā, panāca iespaidīgu 16:6 pārsvaru un aizvadīja izšķirošo setu līdz uzvarai 25:18. Uzvarētājām visvairāk punktu guva Ance Olte (19), Ieva Tetere (14) un Sandra Breikša (13).

SK "Babīte" pretinieces finālsērijā par zelta medaļām būs volejbola kluba "Jelgava" spēlētājas, kas, arī pateicoties uzvarai "zelta setā", otrajā pusfināla sērijā pārspēja Daugavpils klubu "miLATss". Spēles paredzētas 5. un 12. aprīlī. Sērija formāts ir tāds pats, kā pusfinālā – ja pēc divām spēlēm rezultāts ir 1:1 (neatkarīgi no zaudēto setu skaita), tiek izspēlēts "zelta sets" līdz 25 punktiem.

Jāatgādina, ka Nacionālās līgas pusfināla sērijā Babītes volejbolistes piekāpās Rīgas Volejbola skolas komandai un finālsērijā par trešo vietu tiksies ar Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknēm.