26.03.2018 14:37

Siguldā noskaidroti "SK "Pantera" kausa” uzvarētāji milzu slalomā, Dukura meita trešā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā noskaidroti "SK "Pantera" kausa” uzvarētāji milzu slalomā, Dukura meita trešā Siguldas novada pašvaldība

Nedēļas nogalē Siguldā pilsētas trasē tika aizvadītas vienas no šīs sezonas noslēdzošajām sacensībām kalnu slēpošanā, aizraujošās un līdzīgās cīņās noskaidrojot labākos divu braucienu summā "SK "Pantera" kausā" milzu slaloma disciplīnā, kurā sacentās vairāku bērnu un jauniešu grupu pārstāvji, kā arī juniori un vecākie dalībnieki no "Master" grupas.

Visas šīs grupas kopā pulcēja teju 100 kalnu slēpotāju, lielākajai konkurencei sanākot vecākajās bērnu un jaunākajās jauniešu grupās. Lai arī pie godalgotām vietām un uzvarām tika vairāki kalnu slēpošanas klubi, tomēr vislielāko godalgu ražu savāca Siguldas sporta skolas/sporta kluba "Pantera" audzēkņi, kuri, tiesa, arī bija vairākumā dalībnieku vidū, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

"Master" grupā vīriešiem sešu dalībnieku vidū pēc pirmā brauciena vadībā izvirzījās Aleksandrs Velhovskis, taču beigās viņam nācās ieņemt trešo vietu, jo otrajā braucienā viņu apsteidza ne tikai uzvarētājs Andrejs Mihailovs, bet arī otrās vietas ieguvējs Vents Balodis. Dāmām, kur sacentās tikai trīs dalībnieces, pārliecinošu uzvaru svinēja Denisa Druka-Jaunzeme, bet līdzīgajā cīņā par otro vietu jauniešu grupas kalnu slēpotāju Diānas un Rūdolfa Daukštu māmiņa Danute apsteidza Unu Leitāni. Junioriem sacentās tikai meitenes, Unai Graudai ieņemot stabilu pirmo vietu, bet Laurai Beļakovai paliekot otrajā vietā.

U-16 grupā puišiem uz goda pjedestāla kāpa tikko no Baltijas kausa izcīņas Somijas atbraukušie jaunieši. Uzvarētājam Markam Truhinam no SSS/"Pantera" šoreiz sīvāko konkurenci izrādīja "ASI Skibox" pārstāvis un otrās vietas ieguvējs Gustavs Ābele. Arī meitenēm trijniekā iekļuva visas Somijā startējušās kalnu slēpotājas. Pārsteigumu sarūpēja un pirmo vietu ieguva Ilze Marta Bērziņa ("Virsotne"), kura aiz sevis atstāja Līvu Oliņu (SSS/"Pantera"). "Virsotnei" otru godalgu šajā grupā ļoti līdzīgā cīņā nodrošināja Katrīna Allena.

Aksels Vītums (SSS/"Pantera") izcīnīja uzvaru U-14 grupā, turklāt viņam tikai ceturtdaļsekundi piekāpās Rihards Allens no "Virsotnes", kura komandas biedrs Valters Eglītis ieņēma stabilu trešo vietu. Meitenēm Diāna Daukšte par sekundes desmitdaļu pārspēja Patrīciju Ansonsku.

U-12 grupā deviņu dalībnieku vidū par SSS/"Pantera" dubultuzvaru parūpējās Lukass Pušņins un Krists Turauskis, bet trijnieku noslēdza Kristaps Morozovs no "Virsotnes". Meitenēm 12 dalībnieču konkurencē ātrāka abos braucienos bija Elza Saļņikova, otrajā vietā atstājot māsu Frīdu. Turklāt, ņemot vērā uzrādītos laikus, tikai U-16 grupas uzvarētājs Marks Truhins bija vienīgais no puišiem, kas divu braucienu summā spēja uzrādīt ātrāku laiku par Elzu.

U-10 grupa bija tā, kur gan meitenēm, gan puišiem norisinājās visspraigākā cīņa par uzvaru – pirmās divas vietas divu braucienu summā šķīra 0,07 sekundes meitenēm un 0,08 sekundes puišiem. Meitenēm līderpozīcijas pēc pirmā brauciena tomēr nenosargāja Estere Jansone (SSS/"Pantera"), kuru apsteidza Nata Eriņa no SK "Ziemeļpols", bet trijnieku noslēdza Letīcija Matisone ("Virsotne").

Lai arī puišiem atstarpe bija gandrīz identiska kā meitenēm, tomēr uzvarētājs Gustavs Gritāns no "Apex" bija ātrākais abos braucienos, apsteidzot Arno Pušņinu (SSS/"Pantera")trešajā vietā ierindojās Kristers Zīle no SK "Ziemeļpols".

U-8 grupā dubultuzvara "Panterai", par ko parūpējās Renārs Lazdiņš un Patriks Ciaguns. Meitenēm šajā grupā krietni pārāka pār konkurentēm bija Alesija Terlanova no SK "Ziemeļpols", bet stabilu otro vietu ieguva Līva Latkovska no SK "Pantera".

Pašā jaunākajā U-6 grupā visu goda pjedestālu abiem dzimumiem aizņēma Sandras, Ievas, Madaras Melderu audzēkņi no SK "Pantera". Puišiem Alberts Beinerts aiz sevis atstāja Mārtiņu Samofalu un Kristenu Eigenfeldu, bet meitenēm pirmajās divās vietās ierindojās Maija Ciagune un Sofija Beinerte. Pirmo godalgu ar iegūto trešo vietu nopelnīja vairākkārtējā Pasaules kausa ieguvēja, pasaules čempiona un olimpiskā vicečempiona skeletonā Martina Dukura meita Magda.