26.03.2018 12:25

Salaspilietim Igoram Sokolovam – trīsdesmitais Latvijas čempiona tituls

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspilietim Igoram Sokolovam – trīsdesmitais Latvijas čempiona tituls Latvijas Vieglatlētikas savienība

Svētdien Salaspilī notika Latvijas ziemas čempionāts vesera mešanā. Četrpadsmito reizi pēc kārtas vīru konkurencē zelta medaļu izcīnīja Salaspils sporta skolas pasniedzējs un Latvijas rekordists Igors Sokolovs.

Pēc vieglatlētikas statistiķa Andra Staģa informācijas, pirmo reizi par Latvijas čempionu vesera mešanā viņš kļuva 18 gadu vecumā – 1992. gadā, bet nu valsts čempiona zelta medaļu kolekciju Igors ir noapaļojis līdz 30. Šoreiz veiksmīgākajā mēģinājumā Sokolovs rīku aizraidīja 65,96 metru tālu.

Arī šopavasar, tāpat kā daudzkārt līdz šim, otrajā vietā ierindojās Ainārs Vaičulens, Stopiņu novada domes priekšsēdētājas vietnieks, kuram tālākais mēģinājums bija 61,36 metri. Bet trešais, tāpat kā piecus iepriekšējos gadus, bija Andrejs Pavļenkovs no Kokneses (57,18 m).

Vēl divus čempiona titulus izcīnīja I. Sokolova audzēkņi Salaspils sporta skolā – Makars Korotkovs bija labākais starp U-18 vecuma grupas jauniešiem (59,57 m), bet Kristīne Iščerjakova – starp U-20 grupas juniorēm (40,08 m). Vēl salaspilietei Kristiānai Poļakovai otrā vieta U-18 jauniešu konkurencē (40,14 m).

Divas godalgas Latvijas čempionātā ieguva Ķekavas novada sporta skolas pārstāvji. Dāmu konkurencē pirmo reizi par Latvijas čempioni kļuva Marta Šaboviča (37,20 m), bet starp U-14 grupas zēniem otrais bija Augusts Skride (38,54 m).