25.03.2018 21:54

Ulbrokas florbolisti uzvaras attālumā no fināla; "Arēnā Rīga" bez Ķekavas komandām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ulbrokas florbolisti uzvaras attālumā no fināla; "Arēnā Rīga" bez Ķekavas komandām Latvijas Florbola savienība

Izcīnot vienu uzvaru divās izbraukuma spēlēs pret Kocēnu "Rubeni", "Betsafe"/Ulbrokas florbolisti Latvijas virslīgas pusfinālā sērijā līdz četrām uzvarām panākuši sev labvēlīgu rezultātu 3:1. Dāmu virslīgas finālā nav izdevies iekļūt ne FK "Ķekava", ne "Ķekavas Bulldogs" florbolistēm.

Uz Kocēniem Ulbrokas kluba florbolisti devās ar divām pirms nedēļas savās mājās izcīnītajām uzvarām kabatā. Sestdien trešajā spēlē pēc divām trešdaļām rezultāts vēl bija neizšķirts, taču trešajā periodā viesi "saplīsa" un zaudēja 2:7 (pēdējās divas reizes "Rubenes" florbolisti bumbiņu iemeta tukšos vārtos).

Svētdien turpinājās spēkos līdzvērtīgu sāncenšu cīkstēšanās. Otrās trešdaļas sākumā laukuma saimnieki uz īsu brīdi panāca divu vārtu pārsvaru (4:2), taču Ulbrokas florbolisti nepilnas minūtes laikā atbildēja ar diviem precīziem metieniem. Pamatlaikā uzvarētāji tā arī palika nenoskaidroti, bet pagarinājuma otrās minūtes beigās uzvaras vārtus – savus otros spēlē – guva Edžus Ceriņš – 6:5 "Betsafe"/Ulbrokas labā. Sērijas piektā spēle paredzēta 31. martā Ulbrokā.


Kļuvis zināms, ka 14. aprīlī "Arēnā Rīga" Latvijas florbola finālspēļu diena (par 1. vietu dāmām un vīriem un par 3. vietu vīriem) aizritēs bez Ķekavas dāmu komandu piedalīšanās – divas dienas iepriekš ķekavietes otro gadu pēc kārtas savā starpā izspēlēs bronzas medaļas.

Vēl "neviesmīlīgākas" par "Rubenes" florbolistiem bija Latvijas čempiones Kocēnu florbolistes, kuras nedēļas nogalē sagādāja divus graujošus zaudējumu FK "Ķekava" komandai – 0:8 sestdien, 2:9 svētdien un 0:3 pusfināla sērijā.

Ar trim spēlēm iekļūšanai finālā pietika arī "NND Rīga" komandai, kaut arī "Ķekavas Bulldogs" viņām izrādīja krietni lielāku pretestību. Sestdien otrās spēles gaitā ķekavietes atspēlēja divu vārtu deficītu, un otrā perioda beigās rezultāts vēl bija neizšķirts 3:3. Taču tad rīdzinieces īsā laikā guva divus vārtus un sagādāja "buldodzēm" zaudējumu 4:5 (Līgai Vancānei 2+1, Ingai Ameterei 1+2).

Arī svētdien notikušajā trešajā spēlē lielā mērā izšķirošas bija otrās trešdaļas beigas un trešās sākums, kad "NNF Rīga" florbolistes no 6:4 panāca 10:4 un uzvarēja 12:5 (Annai Ankudinovai 3+0).