24.03.2018 17:08

Gasūna un Zvejnieks izcīna otro vietu Baltijas kausa sacensībās paralēlajā slalomā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Gasūna un Zvejnieks izcīna otro vietu Baltijas kausa sacensībās paralēlajā slalomā E.Lukšo, www.ski.lv

Latvijas kalnu slēpotāji Lelde Gasūna un Miks Zvejnieks sestdien ieņēma otrās vietas Somijā notikušā Baltijas kausa posma paralēlā slaloma sacensībās.

Gasūna kvalifikācijā izcīnīja uzvaru, tiekot pie 16,33 FIS kategorijas punktiem, kas ir viņas šīs sezonas labākais rezultāts. Agnese Āboltiņa bija septītā (38,86 FIS punkti), Liene Bondare ieņēma astoto vietu (43,56), Arta Irbe bija 20. (147,78), bet Marta Kunce palika pēdējā starp 24 finišējušajām kalnu slēpotājām (252,01).

Vīriem kvalifikācijā uzvarēja Kristaps Zvejnieks, tikdams pie 13,27 FIS punktiem. Tikmēr trešais bija Žaks Gedra, kurš nopelnīja 16,34 punktus, sasniegdams jaunu karjeras rekordu. Sestais bija Miks Zvejnieks (20,27), 24. vietu ieņēma Elvis Opmanis (53,03), 31. bija Daniels Loss (78,12), 34. pozīciju ieņēma Kristaps Lazdāns (84,09), bet 41., 42. un 44. vietā bija attiecīgi Edgars Beļakovs (135,29), Kristers Čerņevskis (144,85) un Dāvis Zvejnieks (152,01).

Turpinājumā Gasūna aizkļuva līdz finālam, kurā spēkojās ar somieti Rīku Honkanenu, bet tika diskvalificēta, tādējādi palikdama otrā. Savukārt bronzas finālā Āboltiņa pārspēja somieti Jeniju Vuri.

Vīru sacensībās līdz finālam aizkļuva Miks Zvejnieks, kurš nefinišēja un piekāpās somam Jonasam Rasanenam. Savukārt cīņā par trešo vietu Kristaps Zvejnieks pārspēja somu Jensu Hentinentu.

Jau ziņots, ka Gasūna un K. Zvejnieks otrdien milzu slalomā uzvarēja Latvijas čempionāta vērtējumā, bet Baltijas kausa un FIS sacensību vērtējumā viņiem bija attiecīgi otrā un ceturtā vieta. Trešdien milzu slalomā, kur tika dalītas medaļas Igaunijas čempionātā, K. Zvejnieks izcīnīja otro vietu, bet Gasūna bija trešā. Ceturtdien Latvijas čempionātā milzu slalomā K. Zvejniekam un Gasūnai bija otrās vietas, bet piektdien Igaunijas čempionātā slalomā uzvarēja K. Zvejnieks, kamēr Žaks Gedra bija otrais.

Iepriekš:

Olimpieši Gasūna un Zvejnieks – labākie no latviešiem Baltijas kausa posmā Somijā

Zvejniekam un Gasūnai otrās vietas Baltijas kausa sacensībās slalomā

Zvejnieks un Gedra uz goda pjedestāla augstākajiem pakāpieniem Baltijas kausa sacensībās slalomā