23.03.2018 15:21

Zvejnieks un Gedra uz goda pjedestāla augstākajiem pakāpieniem Baltijas kausa sacensībās slalomā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zvejnieks un Gedra uz goda pjedestāla augstākajiem pakāpieniem Baltijas kausa sacensībās slalomā Edgars Beļakovs, www.ski.lv

Latvijas vadošais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks Somijā notiekošajā Igaunijas čempionātā un reizē arī Baltijas kausā slaloma disciplīnā izcīnīja pirmo vietu, savukārt Žaks Gedra šajās pašās sacensībās ierindojās otrajā pozīcijā.

Zvejnieks uzrādīja abus sacensību labākos braucienus, pirmo veicot 42,87 sekundēs, bet otrajā uzrādot laiku 43,03 sekundes. Savukārt otrs latviešu sportists Žaks Gedra pirmo braucienu veica 44,28 sekundē, bet otro 43,06 sekundēs.

Trešajā vietā esošais soms Jonass Rāsanens no Gedras atpalika par 0,33 sekundēm, kamēr Gedra uzvarētājam Zvejniekam zaudēja 1,34 sekundes. Zvejnieks šajās sacensībās nopelnīja 12,50 FIS kategorijas punktus, bet Gedra tika pie 23,72 punktiem, kas viņam ir karjeras otrs labākais rezultāts.

Cits latviešu sportists Miks Zvejnieks ierindojās 17.vietā ar 53,86 FIS punktiem. Dāvis Zvejnieks ieguva 20.vietu (62,48 punkti), Daniels Loss palika 29.pozīcijā (148,21), bet Edgars Beļakovs acīkstes noslēdza 31.vietā (164,29).

Kristaps Lazdāns un Elvis Opmanis nepabeidza otro braucienu, bet Kristers Čerņevskis netika galā ar pirmo nobraucienu.

Savukārt dāmu konkurencē Latvijas vadošā kalnu slēpotāja Lelde Gasūna ieņēma dalītu piekto vietu, no uzvarētājas Nellas Korpio atpaliekot par 3,06 sekundēm. Gasūna šajās sacīkstēs izcīnīja 36,00 FIS punktus.

Arta Irbe sacensības pabeidza 16.vietā, iegūstot 209,83 FIS punktus, bet Marta Kunce palika 19.pozīcijā (266,49). Liene Bondare, Agnese Āboltiņa un Žanete Gedra nepabeidza pirmo braucienu, bet Betija Burkovska sacensības nemaz neuzsāka.

Jau ziņots, ka Gasūna un K.Zvejnieks otrdien milzu slalomā uzvarēja Latvijas čempionāta vērtējumā, bet Baltijas kausa un FIS sacensību vērtējumā viņiem bija attiecīgi otrā un ceturtā vieta. Trešdien milzu slalomā, kur tika dalītas medaļas Igaunijas čempionātā, K.Zvejnieks izcīnīja otro vietu, bet Gasūna bija trešā, kamēr ceturtdien Latvijas čempionātā milzu slalomā K.Zvejniekam un Gasūnai bija otrās vietas.

Sestdien notiks FIS sacensības slalomā un paralēlajā slalomā.