26.08.2012 19:37

Siguldā atklāts atjaunotais skeitparks – līdzīgu Latvijā neatrast

Autors  Ilze Ratniece
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā atklāts atjaunotais skeitparks – līdzīgu Latvijā neatrast Ilze Ratniece

25. augustā Siguldā ar BMX sacensībām atklāts rekonstruētais skeitparks Raiņa parkā, kuru rekonstruēja kopš jūnija beigām.

Līdz 25. augustam tika pabeigta jauno rampu uzstādīšana, lai sestdien varētu notikt rampu atklāšanas pasākums. Vēl atlicis labiekārtot teritoriju – nobruģēt vietu, kur atradīsies soliņi, izvietot atkritumu urnas, kā arī pabeigt arī blakus esošā basketbola laukuma labiekārtošanu. Tur tiks nomainīti vairogi un grozi, novietoti papildu soliņi, ap kuriem arī tiks klāts bruģis.

Jaunās rampas Siguldā tapa, novada pašvaldības projektētājiem cieši sadarbojoties ar jauniešiem – nākamajiem rampu izmantotājiem. Kā pastāstīja Sporta pārvaldes vadītāja Zanda Abzalone, pašvaldība iesniedza projektu un ieguva finansējumu Raiņa parka labiekārtošanai. Projektā bija paredzēta arī skeitrampu tehniskā projekta izstrāde. Un pie tā tapšanas tika pieaicināti jaunieši. Tieši viņi ieteica, kādām jābūt rampām, leņķiem. Savstarpējā sadarbība vainagojusies ar tāda skeitparka izveidi, kādam līdzīga neesot Latvijā.

Uz atklāšanas sacensībām bija ieradušies BMX braucēji no Liepājas, Kuldīgas, Dobeles un Ogres. Kopā iesācēju grupā piedalījās 11, amatieru grupā 14, profesionālu grupā – septiņi sportisti. Vairums balvu aizceļoja uz Liepāju. Siguldieši savās mājās izcīnīja tikai vienu balvu, toties iespaidīgu – uzvaru profesionāļu grupā. Tas izdevās šo sacensību iniciatoram un vienam no organizatoriem Reinim Janulim. Viņa sniegums tiešām bija iespaidīgākais, turklāt arī emocionālākais, laikam jau savu skatītāju vētrainā atbalsta iespaidā.

Pēc apbalvošanas ceremonijas Reinis pastāstīja, ka ar BMX pa rampām brauc jau sešus vai septiņus gadus. Visus trikus iemācījies tepat, Siguldā, uz iepriekšējām rampām, kuras bija krietni zemākas nekā jaunās. Par sarīkotajām sacensībām Reinis bija sajūsmā: "Viss izdevās par 120 procentiem. Fantastiska sajūta, nekad neesmu juties labāk. Fantastisks parks, fantastiski raideri. Liels paldies domei par pasākuma atbalstu, arī sponsoriem. Rīkosim sacensības arī nākamgad. Tagad ir labs parks, tāpēc var sarīkot arī laba līmeņa sacensības. Jau šogad mūsu sacensību rezultāti tiks iekļauti Latvijas reitingā. Cerams, nākamgad un aiznākamgad parks vēl tiks papildināts un šeit regulāri notiks sacensības."