25.08.2012 16:27

Sauriešu puiši spēlēs futbolu Oslo

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sauriešu puiši spēlēs futbolu Oslo Aļona Dimova

Sauriešu dienas centra futbola komanda uzvar mediju grupas "MTG" Pasaules miera kausa izcīņā Rīgā un pārstāvēs Latviju finālturnīrā Norvēģijā.

 

Stopiņu novada Sauriešu dienas centra komanda "MTG" Pasaules miera kausa izcīņā piedalījās jau trešo gadu. Abos iepriekšējos finālā nācās atzīt bērnunama "Imanta" komandas pārākumu.

Šoreiz turnīrā "Skonto" hallē, kurā piedalījās astoņas komandas no dienas centriem, bērnu namiem un aprūpes centriem, Kirila Buravceva trenētie 11–14 gadus vecie Sauriešu puiši (un arī viena meitene!) izrādījās labākie. Finālā viņi ar 2:1 uzvarēja Naujenes bērnunama komandu un ne tikai ieguva galveno balvu, bet arī tiesības oktobrī piedalīties finālturnīrā Oslo.

"Pirms sākām piedalīties "MTG kausa" izcīņā, daudzi puiši futbolu nebija nopietni spēlējuši, bet tad sāka kārtīgi trenēties. Pirmajā gadā piedalījāmies, nezinot, kā būs. Otrajā jau cerējām uzvarēt, bet šogad visi bija ļoti noskaņojušies, ka beidzot taču jāuzvar. Finālā cīņa bija ļoti līdzīga, tāpēc visiem tagad īpaši liels prieks par pirmo vietu," stāsta Sauriešu dienas centra vadītāja Aija Šibajeva.

"MTG" Pasaules miera kausa izcīņas rīkotāji ar futbola starpniecību vēlas veicināt draudzību, mieru un sportisku garu dažādu bērnu vidū. Finālturnīrā Oslo piedalīsies komandas no visas Eiropas, Āfrikas un Amerikas, un zināms, ka pasākuma ietvaros būs ne tikai futbola spēlēšana.

Aija Šibajeva atzīst, ka laiks līdz braucienam uz Norvēģiju droši viena paies patīkamās rūpēs – jākārto dokumenti, kādam jāgatavo pase. "Bet galvenais – jāturpina trenēties! Nedrīkstam taču krist kaunā," piebilst Sauriešu dienas centra vadītāja. Viņa pateicas par atbalstu Stopiņu novada domei un Ulbrokas sporta kompleksa vadītājai Aelitai Veipai, kā arī trenerim Kirilam, kurš ar savu azartu un enerģiju ir ieinteresējis un aizrāvis puišus.