12.03.2018 11:13

Ādažnieces un siguldieši triumfē Latvijas skolēnu spartakiādes tautas bumbas turnīros

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ādažnieces un siguldieši triumfē Latvijas skolēnu spartakiādes tautas bumbas turnīros Latvijas Skolu sporta federācija

Lieliskus panākumus  Pierīgas skolēni guvuši Dobelē notikušajās Latvijas 71. spartakiādes finālsacensībās tautas bumbā. Zēnu turnīrā pirmo vietu izcīnīja Siguldas 1. pamatskolas komanda, bet meiteņu konkurencē labākās izrādījās Ādažu vidusskolas audzēknes.

Sacensībās zēnu un meiteņu konkurencē startēja pa 13 komandām. Finālā tika pārstāvēti visi Latvijas reģioni un Rīgas pilsēta. Komandas divās apakšgrupās cīnījās par pirmajām divām vietām, kas deva tiesības tālāk sacensties finālturnīrā par 1.-4. vietu.

Meiteņu turnīrā šāgada Pierīgas novadu sporta spēļu čempiones Ādažu vidusskolas skolnieces izcīnīja uzvaras visās piecās apakšgrupas spēlēs, tajā skaitā ar 7:1 pār grupas otrās vietas ieguvējām V. Zālīša sākumskolas audzēknēm. Bet pēc tam finālā uzvarēja arī Alūksnes pilsētas sākumskolu (11:1) un Valles vidusskolu (8:3), nodrošinot pirmo vietu.

Pieticīgāks sniegums šoreiz bija Babītes vidusskolas meitenēm, kuras Pierīgas skolu turnīrā bija ieguvušas otro vietu. Sešās spēlēs viņas guva vienu uzvaru un palika 13. vietā.

Puišu turnīrā Siguldas 1. pamatskolas komanda apakšgrupas turnīrā izcīnīja piecas uzvaras un vienīgo zaudējumu piedzīvoja spēlē pret Balvu vidusskolu (3:7). Toties četru labāko komandu finālturnīrā izcīnīja divas uzvaras – 10:8 pār Rīgas 28. vidusskolu un 8:3 pār Liepājas 7. vidusskolu. Noslēgumā siguldiešiem un rīdziniekiem bija pa divām uzvarām un vienam zaudējumam, bet, tā kā savstarpējā cīņa pārāki bija Siguldas puiši, viņiem tika pirmā vieta spartakiādes kopvērtējumā.

Šāgada Pierīgas skolēnu sporta spēļu turnīra divas labākās komandas – Jaunmārupes pamatskola un Ādažu Brīvā Valdorfa skola – savās grupās ieņēma piektās vietas un kopvērtējumā dalīja 9.-10.vietu.