12.03.2018 10:38

Garkalnes "Livonia" regbisti labākie no mājiniekiem pārbaudes turnīrā Rīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Garkalnes "Livonia" regbisti labākie no mājiniekiem pārbaudes turnīrā Rīgā RFC "Livonia"

Aizvadītajā nedēļas nogalē "Skonto" hallē risinājās "Livonia Winter 10s" turnīrs. Galveno balvu ieguva regbija klubs "Baltrex" no Lietuvas, bet turnīra rīkotāju Garkalnes kluba "Livonia" komandas ieņēma otro un trešo vietu.

Turnīrā, kas sākās uzreiz ar ceturtdaļfināla mačiem, piedalījās astoņas komandas (tajā skaitā trīs no Lietuvas), un spēles ritēja 2x10 minūtes.

"Regbija-10 formāts tika izvēlēts apzināti, jo klasiskais "piecpadsmitnieks" ir ļoti laika ietilpīgs, un festivālu ar vairāku komandu dalību noorganizēt būtu ļoti sarežģīti. Taču "septītnieks" ļauj izmantot lielākoties tikai ātrākos un izveicīgākos puišus. Ar regbiju-10 esam spējuši atrast kompromisu – gan izveidojot festivālu un regbija svētkus ar vairāku komandu dalību, gan arī ļaujot komandām laukumā sūtīt dažus spēlētājus no "resnā" gala," skaidroja "Livonia" kluba vadītājs Jānis Zuments.

"Garkalne-Livonia" komanda vispirms ar 6:1 pārspēja "PRC" vienību no Lietuvas, pusfinālā uzvarēja regbija klubu "Jūrmala" 5:1 un tikai izšķirošajā cīņā par "Livonia" ziemas kausu regbijā-10 ar 1:3 piekāpās "Baltrex" regbistiem, informēja rīkotāji.

Otrā Garkalnes kluba komanda "Latmetāls-Livonia" sāka ar pārliecinošu uzvaru pār regbija klubu "Šiauliai" 7:1, pusfinālā kapitulēja "Baltrex" 0:8, bet spēlē par trešo vietu pārspēja RK "Jūrmala" 3:2.

Par turnīra labāko spēlētāju atzīts RK "Baltrex" spēlētājs Vītars Blošķis, bet "Livonia" kluba komandās par labākajiem atzina Niku Voitečko un Kristeru Rubinu.