08.03.2018 20:11

Latvijas čempionātā bobslejā Siguldā startēs pašmāju vadošie piloti

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas čempionātā bobslejā Siguldā startēs pašmāju vadošie piloti Siguldas novada pašvaldība

Nākamajā sestdienā Siguldā plānotajā Latvijas čempionātā bobslejā piedalīsies pašmāju vadošie piloti, informēja Latvijas Bobsleja un skeletona federācija. Latvijas čempionātā piedalīsies Oskara Melbārža, Oskara Ķibermaņa, Uģa Žaļima un Ralfa Bērziņa divnieku ekipāžas.

Tāpat ar Latvijas pilotiem sacentīsies slovāks Radeks Matušeks.

Kā zināms, Melbārdis duetā ar stūmēju Jāni Strengu izcīnīja bronzas medaļas Phjončhanas olimpisko spēļu divnieku sacensībās.

Tāpat nākamajā sestdienā gaidāmajā sezonas noslēguma pasākumā spēkosies skeletonisti, arī šajās sacensībās piedaloties pašmāju vadošajiem kungiem. Brāļiem Martinam un Tomasam Dukuriem konkurenci sastādīs jaunie talanti Krists Netlaus, Ivo Šteinbergs un Elvis Veinbergs. Dāmu konkurencē spēkosies Dārta Zunte un Endija Tērauda, bet nepiedalīsies valsts vadošā skeletoniste Lelde Priedulēna, kurai pēc sezonas veikta operācija.

Skeletona sacensības norisināsies netradicionālā formātā, kur sacensību uzvarētājs tiks noteikts pēc divu braucienu summas stabilākā rezultāta. Sacensību formāts paredz to, ka par uzvarētāju var kļūt ikviens, kuram abi braucieni būs ar mazāku handikapu.

Tāpat nākamajā sestdienā Siguldā norisināsies sacensības stafetē kamaniņu braucējiem.