08.03.2018 12:44

Siguldā sveiks ziemas olimpisko spēļu dalībniekus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldā sveiks ziemas olimpisko spēļu dalībniekus publicitātes

17. martā Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē siguldieši sirsnīgā apbalvošanas ceremonijā sveiks savus novadniekus, kuri piedalījās ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā. Šī būs unikāla iespēja ledus trasē redzēt Latvijas labākos skeletona un bobsleja sportistus, kuri ziemas sezonas sacensības ierasti aizvada citās pasaules trasēs.

Līdzjutējiem vienuviet būs iespēja satikt visus siguldiešus – olimpiskās komandas dalībniekus, saņemt sportistu autogrāfus, kā arī vērot aizraujošas sacensības skeletonā, bobslejā, lāpstu šļūkšanā un slidošanā pa ledus trasi, sola Siguldas novada pašvaldība. Par atmosfēru un muzikālo baudījumu gādās grupa "Dzelzs vilks".

Bobsleja un kamaniņu trasē no plkst.11.00 norisināsies vairākas aizraujošas sacensības – Latvijas izlases un ārvalstu skeletonisti piedalīsies īpašos precizitātes braucienos, notiks Latvijas čempionāts bobslejā, savukārt drosmīgākie amatieri sevi izaicinās Eiropas čempionātā slidošanā pa ledus trasi – "Ice on Fire", kā arī lāpstu šļūkšanas sacensību "Showel Race" superfinālā.

Ne mazāk aizraujošas aktivitātes būs sarūpētas arī līdzjutējiem, kuri no plkst.12.00 līdz plkst. 13.00 varēs tikties ar sportistiem, saņemt autogrāfus un kopīgi nofotografēties, savukārt plkst. 15.30 notiks īpaša Siguldas novada sportistu godināšana, kurā novērtēt novadnieku sasniegto ziemas olimpiskajās spēlēs aicināti visi pasākuma dalībnieki.

Kā zināms, Latviju ziemas olimpiskajās spēlēs Phjončhanā pārstāvēja desmit siguldieši: bobslejists Jānis Strenga, kurš kopā ar Oskaru Melbārdi kļuva par bronzas medaļas īpašnieku, skeletonisti Lelde Priedulēna, Martins Dukurs un Tomass Dukurs, kamaniņu sportisti Ulla Zirne, Andris Šics, Juris Šics, Inārs Kivlenieks un Artūrs Dārznieks, kā arī kalnu slēpotāja Lelde Gasūna.