05.03.2018 13:18

Foto: Ar rekordlielu dalībnieku skaitu aizvadīts "Siguldas kauss 2018"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Ar rekordlielu dalībnieku skaitu aizvadīts "Siguldas kauss 2018" publicitātes

No 1. līdz 4. martam Siguldas Pilsētas trasē norisinājās "Siguldas kauss 2018" kalnu slēpošanā un snovbordā, kas ir tradīcijām bagātākās un senākās kalnu slēpošanas sacensības Latvijā. Šogad tajās piedalījās gandrīz divi simti dalībnieku 15 vecuma grupās gan no Latvijas, gan kaimiņu valstīm.

"Siguldas kausu" ievadīja snovborda sacensības milzu slalomā, sestdien norisinājās milzu slaloms kalnu slēpošanā, kas vienlaikus bija kvalifikācija svētdienas paralēlajam slalomam. Rezultāti atrodami šeit.

Sacensībās tika godināti ne tikai godalgoto vietu ieguvēji, pavēstīja rīkotāji. Īpašas balvas saņēma jaunākais un vecākais sacensību dalībnieks – trīs gadus vecā Līva Meldere un 78 gadus vecais Aleksandrs Kuzņecovs. 495 dalībnieki un līdzjutēji piedalījās balsošanā par Kalna karaļa un karalienes titulu. Ar pārliecinošu balsu pārsvaru Kalna karaļa un karalienes titulu ieguva Roberts Beikmanis un Laura Bišere. Savukārt "Kišuro" balva par neveiksmīgāko kritiena tika piešķirta Jānim Siliņam.

Pasākuma laikā tika ievērotas gan iemīļotas sacensību tradīcijas, gan ieviestas jaunas – svinīgā atklāšanas parāde, nakts brauciens ar lāpām, motociklu kalnā braukšanas šovs un gada lielākā "Aprés-Ski" ballīte.

Pasākumu organizēja Siguldas Pilsētas trase sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību un Latvijas Slēpošanas federāciju.