05.03.2018 12:32

Foto: Arī Pierīgas skolēni starp Ziemas olimpiskā festivāla laureātiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Arī Pierīgas skolēni starp Ziemas olimpiskā festivāla laureātiem publicitātes

Latvijas Skolu ziemas olimpiskā festivāla ietvaros nedēļas nogalē Ērgļos noskaidroti labākie jaunie sportisti desmit ziemas sporta veidos. Un gandrīz visos starp laureātiem bija skolēni no Pierīgas – Siguldas, Babītes, Ādažiem, Mārupes, Carnikavas, Berģiem un Baložiem.

Lielākos panākumus Pierīgas skolu audzēkņi guva kalnu slēpošanā, liecina rīkotāju informācija. Vienā no vecuma grupām meitenēm visas trīs godalgotās vietas ieguva siguldietes – Frīda Saļņikova un Elza Saļņikova no Siguldas pilsētas vidusskolas, kā arī Laura Ciagune no Laurenču sākumskolas.

Par uzvarētājiem savās grupās kļuva arī Pauls Pēteris Prancāns no Siguldas pilsētas vidusskolas un Elīna Zalāne no Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas (MMP), otrās vietas ieguva Luīze Brauere (Siguldas Valsts ģimnāzija) un Lukass Pušņins (Laurenču sākumskola), trešās – Rēzija Krastiņa (Siguldas Valsts ģimnāzija) un Dāvids Mazais (Ādažu Brīvā Valdorfa skola).


Slēpošanas krosā par uzvarētāju vienā no grupām kļuva Siguldas Valsts ģimnāzijas Kristīne Brunere, kurai arī otrā vieta distanču slēpošanā. Snovbordā čempiones titulu izcīnīja Kristīnes skolas biedrene Venija Amanta Ozola un arī Deivids Reinhards no Mārupes vidusskolas, bet labāko trijniekos iekļuva Pēteris un Eduards Rāznas no Berģu MMP un Matīss Zvaigzne no Siguldas Valsts ģimnāzijas.

Lielajā skolu stafetē otro vietu aiz Madonas Valsts ģimnāzijas komandas izcīnīja Babītes vidusskolas audzēkņi, bet individuāli orientēšanās sacensībās starp laureātiem iekļuva ādažnieki Taiga Lazdāne un Liene Līce-Līcīte, kā arī Grieta Grantskalna no Carnikavas pamatskolas. Slidošanas sacensībās divas trešās vietas stafetēs ieguva Babītes un Baložu vidusskolas komandas, bet individuāli otrajās vietās finišēja Mārcis Bikše no Babītes un Letīcija Kandele no Siguldas pilsētas vidusskolas.

Ragaviņu braukšanas sacensības norisinājās trijās grupās, un katrā no tām labāko trijniekā iekļuva pa kādai Pierīgas skolai – Siguldas pilsētas vidusskola pirmajā, Babītes vidusskola otrajā un Siguldas Valsts ģimnāzija trešajā vietā. Babītes skolniekiem lieliski veicās sporta spēļu turnīros – kērlingā pirmā un trešā vieta, bet hokejā 3x3 čempionu tituls.

No sacensībām brīvajos brīžos festivāla dalībnieki apguva teoriju un praktiskās iemaņas dronu vadīšanā, piedaloties dronu pilotu sacensībās. Puišu konkurencē par prasmīgāko vadītāju tika atzīts Francis Gusts no Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas.

Kopumā Latvijas Skolu ziemas Olimpiskajam festivālam šogad bija pieteikušies 1418 dalībnieki no 146 Latvijas skolām.