02.03.2018 19:08

Latvijas čempionu titulus kamaniņu sportā izcīna Cauce, Dārznieks un Šici

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas čempionu titulus kamaniņu sportā izcīna Cauce, Dārznieks un Šici Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Ar Latvijas čempionātu piektdien Siguldā noslēgusies 2017./2018. gada sacensību sezona kamaniņu sportā. Valsts čempionu titulus izcīnīja krimuldiete Elīza Cauce, siguldietis Artūrs Dārznieks un brāļi Andris un Juris Šici.

Četru vīru konkurencē labāko rezultātu pirmajā braucienā sasniedza Inārs Kivlenieks, taču otrajā braucienā trases beigās pieļāva kļūdu un A. Dārzniekam zaudēja 0,175 sekundes. Bronza vienīgajam junioram Kristeram Aparjodam no Saulkrastiem, bet ceturtais palika Kristaps Mauriņš.

Dāmu sacensībās, ieskaitot juniores, startēja deviņas sportistes, un sesto čempiones titulu izcīnīja E. Cauce, kura bija ātrākā abos braucienos un par 0,693 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Kendiju Aparjodi. Siguldiete Ulla Zirne pēc pirmā brauciena bija tikai piektā, bet ar otro laiku otrajā mēģinājumā pakāpās uz trešo vietu. Labākā no juniorēm ceturtajā vietā bija Elīna Vītola.

"Ir neliels gandarījums, gribējās nobraukt labi līdzjutējiem un savai mājas trasei. Ar šādu rezultātu Eiropas čempionātā būtu bijusi ļoti apmierināta. Tagad pierādīju, ka varu nobraukt, un kamana beidzot iet," sacensības Latvijas Kamaniņu sporta federācijas preses dienestam komentēja E. Cauce.

Divvietīgo ekipāžu konkurencē labākie abos braucienos bija brāļi Andris un Juris Šici, kuri otrās vietas ieguvējus Oskaru Gudramoviču/Pēteri Kalniņu apsteidza par 0,247 sekundēm. Bronzas godalga Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam.

Uzvarētāji pēc finiša atzina, ka sacensībās Latvijā vienmēr ir motivācija sevi parādīt vietējiem skatītājiem: "Latvijas čempionāts ir svētki, kad visi kamaniņu braucēji sanāk kopā, un mēs redzam ne tikai tos, ar kuriem kopā startējam Pasaules kausa posmos, bet arī jaunos. Tās ir emocijas par to, ka kaut kas nāk arī aiz mums."

Labākie tika noteikti arī trijās vecuma grupās jauniešiem, un gandrīz visas zelta medaļas aizceļoja uz Pierīgas novadiem.

Vecākajā A grupā (2001./03. g.dz.) uzvarēja Gints Bērziņš (Sigulda), Zane Kaluma (Saulkrasti) un meiteņu divnieks Viktorija Ziediņa (Stopiņi), un Selīna Elizabete Zvilna (Ropaži). B grupā (2004./05. g.dz.) pirmās vietas Fēliksam Grantiņam (Rīga) un Viktorijai Ziediņai (Stopiņi), bet C grupā (2006. g.dz. un jaunāki) – Gustavam Krastam (Stopiņi) un Leldei Pāķei (Saulkrasti).