27.02.2018 22:11

No Pierīgas basketbola klubiem uzvar tikai ķekavieši

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
No Pierīgas basketbola klubiem uzvar tikai ķekavieši arhīvs

Šķiet, pirmo reizi šajā sezonā spēles vienā dienā un gandrīz vienā laikā aizvadīja visi četri Latvijas Basketbola līgā spēlējošie Pierīgas klubi. LBL otrajā divīzijā uzvaru svinēja ķekavieši, bet trešajā divīzijā zaudējumus piedzīvoja carnikavieši, saulkrastieši un siguldieši.

Šosezon veiksmīgākā no Pierīgas komandām BK "Ķekava"/"Optibet" savā laukumā uzņēma "Kandava/Compar" basketbolistus. Otrajā ceturtdaļā, gūstot 12 punktus pēc kārtas, mājinieki ieguva pirmo vērā ņemamo pārsvaru (31:23), taču pēc pārtraukuma kandavieši ne tikai atspēlējās bet uz brīdi arī izvirzījās vadībā (44:46). Ceturtajā ceturtdaļā Ķekavas basketbolisti tomēr atguva iniciatīvu un uzvarēja 74:64.

Mārtiņš Šteinbergs BK "Ķekava" labā guva 17, Harijs Rubenis 13, Nauris Miezis un Agnis Čavars pa 11 punktiem. Ar 15 uzvarām 18 spēlēs viņi turnīra tabulā saglabā otro vietu.

LBL trešās divīzijas deviņu labāko komandu turnīra spēlē Carnikavā, kur viesojās "Dārznieks"/Cēsu sporta skolas basketbolisti, izšķirošā izrādījās otrā ceturtdaļa, kurā cēsnieki iekrāja 14 punktu pārsvaru. Turpinājumā laukuma saimnieki starpību uz īsu brīdi spēja samazināt līdz sešiem punktiem, taču spēles pēdējā posmā piedzīvoja pamatīgu sakāvi – 69:97.

Mājinieku rindās rezultatīvākie bija Rolands Dovgjallo (21 p.), Dāvis Siliņš (15) un Jānis Ābols (10 p.). Carnikaviešiem otrā posma turnīrā ir piecas uzvaras, seši zaudējumi un dalīta piektā vieta turnīra tabulā.

Kārtējās neveiksmes arī LBL3 turnīrā par 10.-18. vietu spēlējošajām Saulkrastu un Siguldas sporta skolas komandām. Siguldieši mājas spēlē pret basketbola skolu "Rīga" septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām zaudēja tikai ar viena punkta starpību (69:70), taču beigās piedzīvoja zaudējumu 76:83 (Danielam Iļjinam 23, Robertam Bērzem 20, Ričardam Fedečko 13 punkti). Savukārt saulkrastieši, trešo ceturtdaļu zaudējuši ar 15 punktu starpību, viesos piekāpās basketbola kluba "Jēkabpils" otrajā komandai 72:83 (Ģirtam Duburam 23, Jānim Skramanam 14).

Turnīra tabulā Saulkrastiem ir četras uzvaras 12 spēlēs un septītā (respektīvi sešpadsmitā) pozīcija, bet Siguldai – divas uzvaras 13 mačos un priekšpēdējā astotā vieta.