26.02.2018 15:36

Siguldas skolēniem trīs uzvaras un astoņas godalgas slēpošanas sacensībās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldas skolēniem trīs uzvaras un astoņas godalgas slēpošanas sacensībās "Fischer" Slēpošanas centrs

"Fischer" Slēpošanas centrā aizvadīts "S!-Fischer 2018" skolēnu ziemas čempionāta trešais posms, kurā dalībniekiem bija jāveic distance klasiskajā stilā ar intervāla staru. Otrajā posmā startēja 154 dalībnieki, pārstāvot 24 Latvijas skolas, no visiem Latvijas reģioniem – Vidzemes, Kurzemes, Latgales un Rīgas.

Labus rezultātus uzrādīja vairāki Siguldas novada skolnieki, izcīnot godalgotas vietas, turklāt divās vecuma grupās meitenēm izcīnīja dubultuzvaras. Jaunākajā S10 grupā 600 metru slēpojumā pirmās divas vietas ieguva Keita Marcinkeviča no Laurenču sākumskolas un Elita Tauriņa no Allažu pamatskolas, bet S16 grupā 2,4 km distancē labākās izrādījās Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēknes Kristīne Brunere un Sindija Turauska, liecina rīkotāju informācija.

Vēl no siguldiešiem par uzvarētāju V16 grupā 3,6 km slēpojumā jauniešiem kļuva Sandijs Suhanovs no Siguldas Valsts ģimnāzijas, otro vietu V10 grupā (600 m) ieguva Everts Novicāns, bet V18 grupā (4,8 km) otrais un trešais attiecīgi bija Jēkabs Vītols un Kristaps Kārkliņš no Siguldas Valsts ģimnāzijas.

"S!-Fischer 2018" skolēnu ziemas čempionāta noslēdzošais posms notiks 9. martā, kur dalībniekiem būs jāveic distance brīvajā stilā ar intervāla staru.

Kā zināms, sacensību mērķis ir popularizēt distanču slēpošanas sporta veidu skolēnu vidū, nosakot Latvijas spēcīgākās vispārizglītojošās skolas distanču slēpošanā, kā arī veicināt lietderīgu un aktīvu brīvā laika pavadīšanu skolēnu vidū. "S!-Fischer 2018" skolēnu ziemas čempionātā kopumā ir četri posmi, kuros Latvijas skolēni cīnās par galveno balvu – dāvanu karti 1500 eiro apmērā slēpošanas inventāra iegādei no "Fischer Latvia".