22.08.2012 14:18

Mālpilī noteiks lecīgāko Pierīgas pašvaldību

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mālpilī noteiks lecīgāko Pierīgas pašvaldību www.carnikava.lv

Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku sporta spēļu programma ir visai oriģināla, tāpēc piektdien Mālpilī jāgarlaikojas nebūs ne dalībniekiem, ne viņu atbalstītājiem un skatītājiem.

 

 

Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvaldes speciālists sporta jautājumos Tadeušs Tračums portālu "Apriņķis.lv" informēja, ka gadskārtējām sporta spēlēm pieteikušās 11 novadu komandas. Pēc sacensību nolikuma, kopīgi ar Mālpils novada domi rīkotajā pasākumā drīkst piedalīties tikai pašvaldībās strādājošie algotie štata darbinieki, bet ne pašvaldībām pakļauto uzņēmumu un iestāžu darbinieki.

No tradicionālajiem sporta veidiem sporta spēļu programmā atrodams vienīgi pludmales volejbols, kuru gan spēlēs četri pret četri (vienai no spēlētājiem jābūt dāmai), kā arī orientēšanās sporta sacensības "Neapmaldies divās priedēs" Mālpils skolu un muižas parka teritorijā.

Citu disciplīnu nosaukumi ir intriģējoši un no dalībniekiem noteikti prasīs ne tikai fizisku spēku un veiklību, bet arī izdomu un atjautību. Jau sākot no komandu prezentācijas, kuras laikā dalībniekiem būs jāveido vingrošanas piramīda.

Peldēšanas stafetes "Jautrais delfīns" dalībniekiem savu ātrumu baseinā būs jādemonstrē ar piepūšama matrača, pleznu un citu palīgierīču palīdzību. Stafetē ar ārkārtīgi komplicētu nosaukumu "Ūdenssaimniecības infrastruktūras programmas pilnveidošana" pašvaldību darbinieki varēs pārbaudīt veiklību ūdens pudeles piepildīšanā.

Administrācijas darbiniekiem un grāmatvedēm veltītas sacensības dažādu bumbu mešanā mērķī un "Eifeļa torņa" celšanā no plastmasas glāzēm. Savukārt tas, kā notiks konkursa "Lecīgākā pašvaldība" uzvarētāju noteikšana, lai paliek noslēpumā...

Taču programmas nagla, visticamāk, būs novada domju priekšsēdētāju sacensības divcīņā. Pagastvečiem būs jādemonstrē gan precizitāte vingrošanas apļu mešanā mērķī, gan iemaņas īpašā golfa un florbola spēļu paveidā.

Komandu ieskaitē, nosakot sportiskāko Pierīgas novadu pašvaldību, tiks ņemti vērā rezultāti visas šajās sacensībās – arī tajās, kurās komanda jebkādu iemeslu dēļ nebūs startējusi. Summējot vietas, uzvarēs tā novada komanda, kura būs savākusi vismazāko punktu skaitu.

Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku sporta spēļu sākums piektdien paredzēts plkst. 14, apbalvošana – plkst. 19 Mālpils Kultūras centrā.