22.08.2012 10:52

Piņķos sacenšas jaunie ūdens slēpotāji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ūdenssporta biedrības "Aqua Sports" rīkotajos ūdens slēpošanas svētkos bērniem Piņķu ūdenskrātuvē piedalījušies trīs desmiti šī sporta veida cienītāji.

 

Dalībnieki vecumā no 5 līdz 18 gadiem sacentās trīs dažādās dalībnieku grupās: viļņa lauzēji, meistari un vecmeistari.

Viļņa lauzēju uzdevums bija pēc iespējas vairāk reizes šķērsot laivas vilni un pacelt roku. Šķērsojumu skaitam tika pieskaitīti papildu punkti atkarībā no braucēja vecuma. Par uzvarētāju kļuva deviņus gadus vecais Daniels Puļķis, otrais bija tikai piecgadīgais Darels Uļjanskis, bet trešais – par viņu divreiz vecākais Emīls Gudrīts, liecina rīkotāju informācija.

Vecmeistaru un meistaru grupās dalībnieki sacentās slaloma trasē, un attiecīgi savam vecumam un dzimumam dators katra dalībnieka uzrādītajam rezultātam piešķīra punktu skaitu. Vecmeistari sacentās klasiskajā slaloma trasē, bet meistari apbrauca bojas, kuras atrodas trīs metrus uz iekšu no "īstajām" bojām.

Gan meistaru, gan vecmeistaru grupās radās situācija, ka uz trešo vietu pretendēja divi cilvēki, kuriem bija vienāds punktu skaits, taču saskaņā ar sacensību nolikumu augstākā vieta tiek piešķirta jaunākajam dalībniekam.

Gados vecāko dalībnieku sacensībās labāko trijniekā iekļuva Ronalds Martinsons, Pauls Kurzemnieks un Katrina Gusarova, bet jaunāko – Miks Cinis, Līva Spuriņa un Valters Cinis.