17.02.2018 15:36

Priedulēna sešniekā neiekļūst, taču nosargā septīto vietu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Priedulēna sešniekā neiekļūst, taču nosargā septīto vietu ekrānšāviņš no ltv.lsm.lv

Latvijas skeletoniste siguldiete Lelde Priedulēna izcīnījusi septīto vietu ziemas olimpiskajās spēlēs, sasniedzot vienu no Latvijas delegācijas labākajiem rezultātiem Phjončhanā.

Pēc sacensību pirmās dienas Lelde ieņēma septīto vietu ar izredzēm pacīnīties par vietu labāko sešniekā. Trešajā braucienā viņa uzrādīja devīto rezultātu, kas šīs cerības krietni mazināja, bet pēdējā ceturtajā braucienā bija astotā un saglabāja septīto vietu.

Saspringtā cīņa par olimpiskajām medaļām uzvaru izcīnīja Lizija Jarnolda no Lielbritānijas, kura olimpiskās čempiones titulu bija izcīnījusi arī pirms četriem gadiem Sočos. Otro un trešo vietu ieņēma Žaklīna Lēlinga no Vācijas (9,45 sekundes aiz Jarnoldas) un Lora Dīsa no Lielbritānijas (+0,62 s), bet austriete Janīna Floka, kura bija izvirzījusies vadībā pēc trešā brauciena, palika ceturtā 0,02 sekundes aiz bronzas godalgas ieguvējas.

Lelde Priedulēna olimpiskajai čempionei Jarnoldai četru braucienu summā zaudēja 1,21 sekundi.

Jāatgādina, ka pagājušajā vasarā siguldiete guva nopietnu ceļgala traumu, taču atteicās no operācijas un visu sezonu aizvadīja, spītējot savainojumam. Iepriekšējās ziemas olimpiskajās spēlēs Soč0s Lelde ierindojās 14. vietā.