16.02.2018 05:09

Brāļi Dukuri Phjončhanā paliek goda pjedestāla pakājē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļi Dukuri Phjončhanā paliek goda pjedestāla pakājē ibsf.org

Savās ceturtajās un, ļoti iespējams, pēdējās ziemas olimpiskajās spēlēs brāļiem Martinam un Tomasam Dukuriem Phjončhanā nav izdevies tikt pie godalgām – siguldieši palika uzreiz aiz labāko trijnieka.

Kā zināms, pēc sacensību pirmās dienas diviem braucieniem Martins ieņēma trešo vietu, zaudējot 0,88 sekundes pārliecinošajam līderim Sunbinam Junam un 0,14 sekundes otrajā vietā esošajam Ņikitam Tregubovam ("Olimpiskie sportisti no Krievijas"). Nieka sekundes trīs simtdaļas Martinam zaudēja britu skeletonists Dominiks Pārsonss, no kura savukārt par divām desmitdaļām atpalika Tomass Dukurs (1,11 sekundes aiz Juna). Pirmo sešnieku noslēdza vēl viens korejietis Kims Žiso.

Ceturtdien trešajā braucienā, kurā galvenie favorīti startēja atbilstoši pirmās dienas rezultātiem, mājinieks Juns ar vēl vienu labāko rezultātu nostiprināja savas pozīcijas cīņā par olimpiskā čempiona titulu. Toties cīņa par nākamajām vietām vēl vairāk saasinājās.

Martins Dukurs šoreiz korejietim braucienā zaudēja tikai 0,14 sekundes un izvirzījās otrajā vietā 1,02 sekundes aiz līdera. Pārsteidzoši ātrs atkal bija Pārsonss, kurš ar trešo rezultātu pakāpās uz trešo pozīciju nieka sekundes četras simtdaļas aiz siguldieša. Tregubovs gan braucienā, gan pēc tam arī summā noslīdēja uz ceturto vietu, taču Martinam zaudēja tikai 0,07 un Pārsonsam 0,03 sekundes.

Pozīcijas neizdevās uzlabot Tomasam Dukuram, kurš ar sesto laiku trešajā braucienā saglabāja piekto vietu, taču no priekšā esošās trijotnes atpalika jau par pussekundi. Turpat aiz muguras bija arī korejietis Kims.

Dramatiskā cīņa par olimpiskajām godalgām ceturtajā braucienā diemžēl beidzās ar siguldiešiem sliktāko variantu. Juns pārliecinoši nosargāja pirmo pozīciju, vēlreiz uzrādot labāko laiku brauciena. Bet Martins pēdējā braucienā kļūdījās, finišā bija tikai piektais, mirkļa tiesu summā zaudējot gan Tregubovam (+0,13 s), gan Pārsonsam (+0,11 s) un kopvērtējumā ieņemot ceturto vietu 1,76 sekundes aiz Sunbina Juna.

Tomass Dukurs pēdējā mēģinājumā bija pat ātrāks par jaunāko brāli un nosargāja piekto pozīciju. Četru braucienu summā viņš olimpiskajam čempionam zaudēja 2,19 sekundes.


Kā zināms gan 2010. gadā Vankūverā, gan 2014. gadā Sočos Martins Dukurs izcīnīja sudraba medaļu, abas reizes piekāpjoties tikai trases saimniekiem – kanādietim Džonam Montgomerijam un krievam Aleksandram Tretjakovs, bet Tomass Dukurs abas reizes palika uzreiz aiz goda pjedestāla.

Piektdien plkst. 13.20 cīņu par olimpiskajām medaļām ar pirmajiem diviem braucieniem sāks skeletonistes, arī siguldiete Lelde Priedulēna, kurai pirmajā braucienā 13. starta numurs. Trešais un ceturtais brauciens sportistēm paredzēts sestdien.