15.02.2018 17:45

Juris Šics: Izdarījām savu darbu godam un varam būt priecīgi par saviem braucieniem

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Juris Šics: Izdarījām savu darbu godam un varam būt priecīgi par saviem braucieniem Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Latvijas kamaniņu braucēji ceturtdien Phjončhanas olimpisko spēļu sacensībās komandu stafetē izdarīja savu darbu godam un var būt priecīgi par saviem braucieniem, uzskata Juris Šics.

Jau ziņots, ka Latvijas kamaniņu braucēji Ulla Zirne, Kristers Aparjods, kā arī divnieku ekipāžu Juris un Andris Šici, ceturtdien izcīnīja sesto vietu Phjončhanas olimpisko spēļu sacensībās komandu stafetē.


"Stafetē katrs sportists bija gatavojies aizvadīt savus labākos braucienus, lai summā rezultāts būtu pēc iespējas labāks. Kādu konkrētu vietu pirms sacensībām nekad neplānojam, bet, izrunājoties ar kolēģiem, sapratām, ka esam aizvadījuši labus braucienus un varam ar tiem būt apmierināti," stāstīja Andris Šics.

"Jātur īkšķi par pārējiem Latvijas sportistiem, jo viņiem cīņa par medaļām nav beigusies. Ceru, ka rītdien mums būs iepriecinošas ziņas," cerot uz skeletonistu panākumiem, atzīmēja Andris Šics.

Tikmēr viņa vecākais brālis Juris Šics uzskata, ka olimpiskās spēles noslēgušās uz pozitīvas nots, jo medaļa bija viena acumirkļa attālumā.

"Tās bija trīs desmitdaļas. Tik daudz nobrauktajos kilometros stafetes sacensībās šī starpība ir tiešām maza," uzsvēra Juris Šics.

Viņš ir lepns par savu komandas biedru sniegumu.

"Domāju, mums nav jānokar deguns. Katrs izdarīja savu darbu godam un katrs var būt priecīgs par saviem braucieniem. Šodien nebija tā diena, lai mēs varētu priecāties par medaļām. Esam pateicīgi komandai, paldies viņiem par darbu," pateicās Juris Šics.

Šici olimpiskajā ciematiņā paskatīties vēlreiz savu braucienu un izanalizēs, kur varēja nobraukt labāk.

"Runājot par mūsu komandas sniegumu kopumā, varbūt šoreiz mēs trasei nepatikām tik ļoti, kā tā patīk mums. Varbūt nākamreiz. Iespējams, šis ir solis uz kaut ko lielāku, tāpēc nevajag nokārt galvas, labāk jāizvirza jauni mērķi un uz tiem jātiecas," skaidroja Juris Šics.

Savukārt Aparjods atzina, ka stafetē veiktie braucieni bija vieni no Latvijas kamaniņu braucēju labākajiem šajās olimpiskajās spēlēs.

"Iepriekš treniņos un sacensībās braucieni bija ne tik spīdoši, bet pēc tam daudz braucām domās, paņemot tikai to labāko. Gribējās Olimpiādi noslēgt ar tādu braucienu, lai finišā sev var uzsist pa plecu par labu padarītu darbu. Manuprāt, tas izdevās par 90%," teica Aparjods.

Olimpisko spēļu debitants Aparjods individuālajās sacensībās izcīnīja 11.vietu.

"Desmit minūtes pēc starta bija vilšanās sajūta, bet tajā brīdī tā noteikti bija lemts. Uzskatu, ka mana debija olimpiskajās spēlēs ir izdevusies," uzsvēra Aparjods.

Tāpat gandarīta par sniegumu stafetē bija arī Zirne.

"Šodien sava braucienā koncentrējos uz to, lai izlabotu savas individuālo sacensību otrās dienas kļūdas. Tas arī izdevās. Protams, bija kaut kādi sīkumi, bet brauciens kopumā izdevās par 90%," teica Zirne.

Viņa individuālajās sacensībās izcīnīja 12.pozīciju.

"Citreiz Pasaules kausa sacensībās neizdodas ar diviem labiem braucieniem iekļūt labāko divpadsmitniekā, kā man tas izdevās Olimpiādē. Jāmeklē pozitīvais. Šīs olimpiskās spēles bija ļoti laba pieredze un man jau tagad ir laba sajūta nākotnei," atklāja Zirne.