15.02.2018 15:24

Latvijas kamaniņu braucēji olimpiskās cīņas beidz ar sesto vietu stafetē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas kamaniņu braucēji olimpiskās cīņas beidz ar sesto vietu stafetē ekrānšāviņš no ltv.lsm.lv

Ziemas olimpisko spēļu kamaniņu sporta sacensībās ceturtdien Phjončhanā noslēgušās ar komandu stafetes sacensībām, kurās par uzvarētājiem kļuva galvenie favorīti Vācijas sportisti, bet Latvijas komanda 13 valstu konkurencē ierindojās sestajā vietā.

Kā jau bija gaidāms, Latviju komandu stafetes sacensībās pārstāvēja tie sportisti, kuri iepriekš bija sasnieguši labākos rezultātus individuālajās sacensībās – siguldiete Ulla Zirne (12. vieta dāmām), saulkrastietis Kristers Aparjods (11. vieta vīriem) un Andris un Juris Šici (6. vieta divnieku ekipāžām).

Finišu Latvijas kvartets sasniedza pēc divām minūtēm un 25,135 sekundēm. Kad sacensības bija beigušas pirmās astoņas – pēc ranga vājākās – komandas, šis rezultāts latviešus ierindoja pirmajā vietā, taču visas piecas nākamās vienības šo rezultātu pārspēja.

Par olimpiskajiem čempioniem kļuva Vācijas kamaniņu braucēji Natālija Geizenbergere, Johaness Ludvigs un Tobiass Vendls ar Tobiasu Arltu. Latvijas komanda viņiem zaudēja 0,798 sekundes. Otro un trešo vietu ieņēma attiecīgi Kanāda (+0,355 s) un Austrija (+0,471 s). Priekšā latviešiem bija arī amerikāņi un itālieši.

Atsevišķos posmos Zirne bija desmitā ātrākā, Aparjods septītais un brāļi Šici trešie.


Iepriekšējās olimpiskajās spēlēs pirms četriem gadiem Sočos Latvijas kamaniņu braucēji stafetē bija izcīnījuši bronzas medaļas. Toreiz kopā ar brāļiem Šiciem startēja Elīza Tīruma-Cauce un Mārtiņš Rubenis. Šosezon Pasaules kausa izcīņas posmos, startējot dažādos sastāvos, Latvijas komanda vienreiz ieguva otro, vienreiz trešo un trīsreiz piekto vietu.

Jau ziņots, ka skeletona sacensībās vīriem Phjončhanā pēc ceturtdienas pirmajiem diviem braucieniem Martins Dukurs ieņem trešo un Tomass Dukurs piekto vietu, bet kalnu slēpošanas milzu slaloma sacensībās brāļu novadniece Lelde Gasūna ierindojās 43. vietā.

Vēl biatlonā 20 km individuālajā distancē vīriem Oskars Muižnieks ierindojās 42. vietā un Andrejs Rastorgujevs 59. vietā, bet 15 kilometros dāmām Baiba Bendika ieņēma 39. vietu. Savukārt 10 km brīvā stila distancē Patrīcija Eiduka, izcīnot 44. vietu, sasniedza Latvijas slēpotāju rekordu ziemas olimpiskajās spēlēs, bet Inga Paškovska palika 80. vietā.