07.02.2018 11:55

Pirmo reizi Siguldā notiks šķēršļu un veiklības sacensības distanču slēpošanā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pirmo reizi Siguldā notiks šķēršļu un veiklības sacensības distanču slēpošanā www.siguldassports.lv

Piektdien "Fischer" Slēpošanas centrā Siguldā notiks "S!-Fischer" skolēnu ziemas čempionāta otrais posms distanču slēpošanā, kurā dalībniekiem sevi būs jāpierāda šķēršļu un veiklības distancē, slēpojot brīvajā stilā.

Šķēršļu un veiklības distance būs jaunums ne tikai šajās sacensībās, bet Latvijā vispār. Distancē dalībniekiem būs jāparāda fiziskā sagatavotība un koordinācija, pārvarot "līklocīti", "labirintu", slaloma nobraucienus gan lejup, gan augšup, slēpošanu atmuguriski, kā arī "mogulu" jeb sniega pumpas un citi šķēršļi. Sacensību rīkotāji vēsta, ka šādus elementus mēdz izmantot distanču slēpošanas treniņu procesā.

Sacensībās dalībniekiem būs jāveic viens aplis – jaunākajām grupām 300 metru distance, pārējām grupām – 700 metri ar diviem kāpumiem. Jauno trasi visi sacensību dalībnieki varēs iemēģināt pasākuma dienā, no plkst. 9.00. Sacensību sākums plkst. 11.00.

Šāda veida sacensības gūst aizvien lielāku popularitāti jauno slēpotāju vidū gan pasaulē, gan tepat pie mūsu ziemeļu kaimiņiem Igaunijā, jo tās attīsta jauno distanču slēpotāju koordināciju, slēpošanas tehniku un veiklību.

"S!-Fischer skolēnu ziemas čempionātā kopumā ir četri posmi, kuros Latvijas skolēni cīnās par galveno balvu – dāvanu karti 1500 eiro apmērā slēpošanas inventāra iegādei no "Fischer Latvia".

Pirmajā posmā, kas notika 19. janvārī, startēja 200 skolēnu 10 dažādās vecuma grupās, pārstāvot visus Latvijas reģionus. Pēc pirmā posma vadībā ir Madonas pilsētas vidusskola ar 7550 punktiem, otrajā vietā ir Siguldas Valsts ģimnāzija ar 7447 punktiem un trešajā vietā ir Laurenču sākumskola ar 7095 punktiem.

Pieteikties sacensībām var arī elektroniski "Fischer" Slēpošanas centra mājas lapā līdz 8. februārim plkst. 15.00.