05.02.2018 15:54

Foto: Meistarīgākie Pierīgas šahisti šogad – Ādažos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Foto: Meistarīgākie Pierīgas šahisti šogad – Ādažos Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Piedaloties septiņu novadu komandām, Mālpilī aizvadīts Pierīgas novadu sporta spēļu šaha turnīrs. Šoreiz meistarīgākie izrādījās Ādažu šahisti, kuri aiz sevis atstāja pēdējo divu gadu Pierīgas čempionus – Inčukalna un Mālpils komandas.

Turnīrā Mālpilī Pierīgas novadu komandas sacentās katra ar katru. Kā ierasts, cīņas ritēja pie četriem galdiņiem, turklāt pie ceturtā sacentās dāmas. Par katru uzvarēto maču komanda saņēma divus "lielos" punktus, par neizšķirtu – vienu punktu, bet par zaudējumu punktus nesaņēma.

Sešos mačos Ādažu novada komanda nopelnīja 11 punktus no 12 iespējamiem – ar 3,5:0,5 pieveica Ķekavu, ar 3:1 Mālpili, Siguldu un Inčukalnu, ar 2,5:1,5 Saulkrastus un neuzvarēja vienīgi cīņā ar Salaspils komandu (2:2). Ādažus turnīrā pārstāvēja Jānis Grasis, Jurijs Agafonovs, Uldis Melderis un Ilze Ķempele.

Par punktu no čempioniem atpalika 2016. gada Pierīgas šaha turnīra uzvarētāji inčukalnieši, kuriem zaudējums ādažniekiem tā arī palika vienīgais – pārējos piecos mačos viņi svinēja uzvaras (10 p.).

Savukārt cīņā par trešo vietu starp Mālpils un Siguldas komandām labāko noteikšanai bija nepieciešams izmantot īpašu koeficientu, jo savstarpējā spēle bija beigusies neizšķirti 2:2 un gan "lielie punkti" mačos (pa 7), gan "mazie punkti" partijās (pa 13,5) abiem konkurentiem bija identiski. Par mata tiesu labāki izrādījās mālpilieši, kuri gan nolikuši Pierīgas čempionu pilnvaras. Tālākās vietas komandu kopvērtējumā ieņēma Salaspils (5 p.), Saulkrastu (2 p.) un Ķekavas (0 p.) novadu šahisti (ķekavieši bija pārstāvēti ar nepilnu komandu).

Kā ierasts, labākie tika noteikti arī individuāli pie atsevišķiem galdiņiem. Pie pirmā galdiņa veiksmīgākais izrādījās Sergejs Kļimakovs no Inčukalna – 4,5 punkti no 6 iespējamiem. Pie otrā un trešā – ādažnieki Jurijs Agafonovs (maksimālie 6 punkti) un Uldis Melderis (5,5 p.), bet pie ceturtā dāmu galdiņa – Jūlija Garažankina no Inčukalna (5,5 p.).

Pierīgas novadu sporta spēles turpināsies ar galda tenisa turnīru 18. februārī Ulbrokā un – atkarībā no laika apstākļiem – zemledus makšķerēšanas sacensībām.