04.02.2018 20:17

"Ķekava" kvalificējas izslēgšanas turnīram, citiem Pierīgas florbola klubiem sekmes pieticīgākas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Ķekava" kvalificējas izslēgšanas turnīram, citiem Pierīgas florbola klubiem sekmes pieticīgākas Latvijas Florbola savienība

Vietu Latvijas florbola čempionāta virslīgas izslēgšanas turnīrā svētdien garantējuši "Ķekavas" florbolisti. Citās līgās Pierīgas komandas cerības spēlēt "play off" turnīros jau zaudējušas vai par tām vēl cīnās.

Vienīgajā šīs nedēļas virslīgas spēlē, kas saistīts ar Valmierā notikušo pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīru, "Ķekava" savās mājās uzņēma "Bausku". Acīmredzot labi zinot, ka uzvara garantēs ķekaviešiem vietu labāko astoņniekā, viņi ātri ķērās pie lietas, un jau 16. minūtē rezultāts bija 4:0 laukuma saimnieku labā.

Taču tad notika straujš pavērsiens – vēl pirmās trešdaļas beigās Bauskas florbolisti atguva divus vārtus, bet pēc pārtraukuma iemeta vēl trīs un izvirzījās vadībā. Otrais periods beidzās neizšķirti 6:6. Trešās trešdaļas pirmajās septiņās minūtēs "Ķekavai" izdevās atgūt divu vārtu pārsvaru un ne bez grūtībām nosargāt tik nepieciešamo uzvaru 9:8.

Matīss Jansons uzvarētāju labā guva trīs vārtus, vienreiz rezultatīvi piespēlēja un nopelnīja mača labākā spēlētāja balvu (Klāvam Jansonam 2+0, Endijam Kleistrovam 1+2).

Uzvara "Ķekavai" trīs kārtas pirms pamatturnīra beigām ļāvusi pakāpties uz ceturto pozīciju (33 punkti) – priekšā ir "Lielvārde/Fat Pipe" (47 p.), "Betsafe"/Ulbroka (44) un Kocēnu "Rubene" (36), bet no devītās vietas, ko ieņem tieši svētdienas pretinieki baušķenieki, ķekaviešus šķir jau 11 punkti.


Nobeigumam tuvojas Latvijas arī pirmās līgas pamatturnīrs vīru komandām, un iespējams, ka nevienam no četriem Pierīgas klubiem tā arī neizdosies iekļūt izslēgšanas turnīrā. Vienīgais, kas šīs cerības vēl saglabā, ir FBK "SĀC" (Saulkrasti/Ādaži/Carnikava). Šonedēļ "SĀC" florbolistiem spēļu nebija, bet viņu galvenie konkurenti FK "Madona" ar 9:4 apspēlēja "RSU/Babīte" un apsteidza pierīdzniekus Austrumu grupas turnīra tabulā.

Cīņā par pēdējām divām ceļazīmēm uz izslēgšanas turnīru "Impar Limbaži" ir 36 punkti (20 spēlēs), FK "Madona" 35 (19) un FBK "SĀC" 33 (19). Regulārajā sezonā komandām paredzēts pa 21 spēlei.

Sestajā vietā Austrumos ar 11 punktiem 20 mačos ir FK "Saulkalne", kas piektdien Salaspilī tikai deviņas sekundes pirms pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu un pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 pārspēja Rietumu grupas pastarīšus "Ķekavas Bulldogs". Rietumos, kā jau sezonas lielāko laiku, divas pēdējās vietas saglabā "RSU/Babīte" (15 p.) un "Ķekavas Bulldogs" (13 p.).

Latvijas otrajā līgā pārliecinošu uzvaru sestdien izcīnīja Inčukalna sporta kluba "Coyote" florbolisti, kuri ar 14:6 pieveica Rēzeknes BJSS audzēkņus. Turnīra rezultatīvākais spēlētājs Jānis Levanovičs guva sešus vārtus, izdarīja divas rezultatīvas piespēles un nu sezonas 19 mačos savācis 93 rezultativitātes punktus (64+29).

Austrumu grupā pārliecinoši līderi ir FK "Kalsnava" florbolisti (48 p.). Viņiem seko SK "Coyote" un "Liepupe" ar 39 punktiem, "Aizkraukle/Koknese" ar 38 un Rēzeknes BJSS ar 35 punktiem, kas sola saspringtas regulārās sezonas beigas.

Dāmu florbola virslīgā šonedēļ spēles nebija paredzētas. Pirmajā līgā divus savstarpējos mačos aizvadīja Liepājas Universitātes un "Ķekavas Bulldogs" florbolistes, un abos pārākas izrādījās liepājnieces – 4:3 un 6:2 (ķekavietēm ar diviem vārtiem un divām piespēlēs izcēlās Anda Luža). Cīņā par ceturto vietu tabulā un pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru liepājnieces ar 18 punktiem apsteigušas ķekavietes (17 p.).