02.02.2018 21:06

Latvijas florbolisti sakauj Islandes izlasi un kvalificējas pasaules čempionātam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas florbolisti sakauj Islandes izlasi un kvalificējas pasaules čempionātam www.floorball.org

Četru "Betsafe"/Ulbrokas komandas spēlētāju pārstāvētā Latvijas florbola valstsvienība, atlases turnīrā piektdien Valmierā izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas, kvalificējusies decembra sākumā Čehijā paredzētajam pasaules čempionāta finālturnīram.

Pārliecinošai uzvarai Latvijas komanda pieteicās jau pirmajā trešdaļā, gūstot sešus vārtus. Arī turpinājumā mājinieku pārsvars bija nenoliedzams, un Latvijas florbolisti svinēja vēl vienu pārliecinošu uzvaru 14:0.

Par labāko spēlētāju laukuma saimnieku rindās atzina Ulbrokas kluba uzbrucēju Rolandu Kovaļevski – ar diviem precīziem metieniem un divām rezultatīvām piespēlēm viņš bija rezultatīvākais komandas sastāvā. Rolanda kluba biedrs vārtsargs Ivars Dišereits atvairīja visus 15 pretinieku metienus un aizvadīja "sauso" spēli. Abi pārējie ulbrokieši Kārlis Jānis Petrovskis un Juris Gribusts ar rezultativitāti neizcēlās.

Pirms pēdējās kārtas Šveicei un Latvijai ir pa astoņiem punktiem un garantētas pirmās divas vietas. Krievijai un Ungārijai ir pa trīs, Islandei divi, bet Itālija ir bez punktiem. Sestdien latvieši turnīru noslēgs ar spēli pret galvenajiem favorītiem Šveices florbolistiem.

Pasaules čempionāta finālturnīrs notiks no 1. līdz 9. decembrim Čehijas galvaspilsētā Prāgā. Pēdējā čempionātā, kas pirms diviem gadiem notiks Latvijā, laukuma saimnieki piedzīvoja fiasko, paliekot tikai desmitajā vietā, bet šveicieši kļuva par bronzas laureātiem.