01.02.2018 21:10

Vēl divas uzvaras tuvina Latvijas florbolistus pasaules čempionātam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Vēl divas uzvaras tuvina Latvijas florbolistus pasaules čempionātam www.floorball.org

Trīs uzvaras kvalifikācijas turnīra pirmajās trijās spēlēs četru Ulbrokas kluba spēlētāju pārstāvētajai Latvijas florbola valstsvienībai tikpat kā garantējušas ceļazīmi uz decembrī paredzēto finālturnīru. Vismaz otro vietu noslēguma tabulā mājinieki var nodrošināt piektdien spēlē pret Islandes izlasi.

Pēc graujošās uzvaras 12:1 pār Ungārijas florbolistiem tikpat pārliecinošu sniegumu laukuma saimnieki nodemonstrēja arī pret Itāliju, jau pirmajā trešdaļā gūstot septiņus vārtus un svinot uzvaru 11:1. Tieši tāpat kā pirmajā mačā, Ulbrokas kluba aizsargs Kārlis Jānis Petrovskis izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli, bet Rolands Kovaļevskis un Juris Gribusts pie punktiem netika, bet vārtsargs Ivars Dišereits šoreiz devās laukumā un atvairīja 10 no 11 metieniem.

Grūtāk Latvijas valstsvienībai gāja ceturtdien pret Krievijas izlasi. Mājinieki sākumā pat nonāca zaudētājos, taču vēl līdz pirmajam pārtraukumam atbildēja ar četriem precīziem metieniem. Otrās trešdaļas beigās krievi samazināja starpību līdz 4:2, taču trešās perioda pirmajās piecās minūtēs bumbiņa vēl divreiz ielidoja viņu vārtos un spēles liktenis faktiski tika izšķirts. Beigu rezultāts 7:3 Latvijas labā. No Ulbrokas komandas šoreiz izcēlās tikai Rolands Kovaļevskis – turklāt ar divu minūšu sodu.

Pēc trim kārtām pa sešiem punktiem ir Šveicei un Latvijai, Krievijai ir trīs, Islandei divi, Ungārijai viens, bet Itālija ir bez punktiem. Piektdien latvieši spēlēs ar Islandi un sestdien ar galveno favorīti Šveici.

Pasaules čempionāta finālturnīram kvalificēsies pirmo un otro vietu ieguvēji, kā arī divi labākie no četru Eiropā notiekošo kvalifikācijas turnīru trešās vietas ieguvējiem. Pasaules čempionāta finālturnīrs notiks no 1. līdz 9. decembrim Čehijas galvaspilsētā Prāgā.