28.01.2018 01:34

Briedis skaistā cīņā pēc punktiem zaudē Usikam un neiekļūst supersērijas finālā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Briedis skaistā cīņā pēc punktiem zaudē Usikam un neiekļūst supersērijas finālā LETA

Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis naktī uz svētdienu "Arēnā Rīga" Pasaules Boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā skaistā cīņā piekāpās ukrainim Oleksandram Usikam.

Līdz ar to Briedis ir zaudējis Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu, ko sev tagad ieguvis Usiks. Ukrainis iepriekš bija arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempions, līdz ar to viņa īpašumā tagad ir divas jostas.

Divi tiesnesi Usikam piešķīra uzvaru ar 115:113, kamēr viens soģis deva neizšķirtu - 114:114. Līdz ar to Briedis pret Usiku piedzīvojis savu pirmo zaudējumu profesionāļa karjerā.


Abi bokseri cīņu sāka ļoti uzmanīgi, neizdarot bīstamus sitienus. Usiks gan sākotnēji izskatījās nedaudz aktīvāks, cenšoties izveidot kādu kombināciju, bet kopumā iniciatīva nepiedēja nevienam. Briedim pirmajā raundā gan izdevās veikt pāris bīstamus sitienus.

Otrais raunds jau bija krietni aktīvāks, turklāt Briedim izdevās veikt vairākus lieliskus sitienus. Tas Usikam arī lika aktivizēties un atbildēt, turklāt tas viņam arī izdevās, ukrainim veicot pāris sekmīgas kombinācijas. Bokseri skatītāji priecēja ar aktīvu un atklātu dueli, turklāt spriedze arēnā bija tik liela, ka ringa tiesnesis pat nedzirdēja signālu, kas signalizēja otrā raunda beigas.

Trešais raunds turpinājās līdzīgi - abi sportisti boksējās augstā tempā, labus sitienus veicot gan vienam, gan otram. Šī raunda laikā abi sasistās galvām, kā rezultātā tika uzsista Usika labā uzacs.

Lai arī pirms cīņas par favorītu tika uzskatīts Usiks, Briedis cīņas sākumā bija uzņēmies iniciatīvu, veicot vairākus veiksmīgus sitienus ar kreiso roku, kas cauršāva pretinieka aizsardzību. Ceturtajā raundā latvietis veiksmīgi piespieda Ukrainas sportistu pie trosēm, bet cīņa turpinājās ļoti aktīvi un agresīvi.

Cīņas gaitā Usiks ļoti aktīvi strādāja ar savu priekšējo roku, tomēr vairākkārt Brieža sitieni lika pretiniekam pamatīgi aizsargāties. Tomēr piektajā raundā jau ukrainim izdevās vairākas sitienu sērijas, kā rezultātā Latvijas bokserim tika pārsists deguns.

Zīmīgi, ka arī turpinājumā abi bokseri demonstrēja negaidīti aktīvu cīņu, bet piektais raunds jau pagāja Usika zīmē, kurš pēc Brieža deguna pārsišanas veica vēl vairākus bīstamus sitienus. Pēcāk latvieša pārstāvji viņa degunu gan saveda kārtībā un tas vairs neasiņoja.

Pirmajos raundos Briedis darbojās aktīvāk, bet pēc piektā raunda viņa sniegumā bija iestājies neliels kritums. Usiks to centās izmantot, visu laiku strādājot ar kombinācijām un joprojām aktīvi izmantojot priekšējo roku. Tiesa, sestajā raundā ukrainis nonāca uz dēļiem, tomēr tas bija tādēļ, ka Briedis viņu pagrūda.

Seši no 12 ieplānotajiem raundiem kopumā gan aizritēja līdzvērtīgā, bet ļoti skatāmā cīņā. Uz Brieža centieniem Usiks centās atbildēt ar pretuzbrukumiem, turklāt izdarot nevis viena vai divu, bet gan vairāku sitienu kombinācijas.

Cīņas otrajā pusē Briedis bija vairāk piesardzīgs, cenšoties atbildēt ar pretuzbrukumiem. Bokseri, salīdzinot ar dueļa sākumu, vairs nebija tika aktīvi, kas raksturojams ar nogurumu, arī viņu sitieni vairs nebija tik precīzi.

Devītajā raundā Briedis joprojām vairāk aizsargājās, kamēr Usiks bija krietni aktīvāks un centās pretinieki iespiest viņu stūrī. Latvietis gan veiksmīgi vienmēr no tā izvairījās. Raunda izskaņā Briedis pāris reizes lieliski trāpīja pa Usika zodu, tomēr atkal Latvijas boksera deguns bija sācis asiņot, turklāt viņam bija pārsista arī uzacs.

Arī desmito raundu krietni aktīvāk uzsāka Usiks, kamēr Briedis izskatījās nogurušāks. Ikreiz, kad latvietis centās atbildēt ar pretuzbrukumu, Ukrainas bokseris mēģināja agresīvi mesties virsū pretiniekam.

Dueļa noslēgumā Usiks turpināja būt aktīvāks, katru reizi cenšoties agresīvi uzsākt raunda sākumu. Briedis tikmēr cīnījās kā otrais numurs, tomēr daži viņa sitienu sasniedza mērķi. Salīdzinot ar latvieša iepriekšējo cīņu, šoreiz bokseri tik bieži nemetās "klinšā" jeb neapķēra viens otru, tā vietā labāk aizvadot aktīvu cīņu.

Cīņa tika aizvadīta līdz pat noslēdzošajam - divpadsmitajam - raundam. Noslēdzošais raunds aizritēja līdzīgi kā iepriekšējie, jo tā sākumā Usiks atkal metās uzbrukumā. Tomēr Briedis vairs nebija tik ļoti ieciklējies uz aizsardzību, jo sitienus izpildīja abi bokseri. Usiks gan centās ar pāris agresīviem raidījumiem izšķirt dueļa likteni pirms gonga.

Savukārt noslēdzošā raunda beigās iniciatīvu lomu uzņēmās Briedis, kurš iedzina Usiku pie trosēm un trāpīja vairākus sitienus, bet duelis noslēdzās vien pēc 12.raunda.

Noslēgumā Briedim ļoti līdzīgā cīņā tika piešķirts zaudējums pēc punktiem.