27.01.2018 14:19

Andris Šics pēc izcīnītā Eiropas čempionāta sudraba: No sirds novēlies akmens

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Andris Šics pēc izcīnītā Eiropas čempionāta sudraba: No sirds novēlies akmens LETA

Latvijas kamaniņu braucēju divniekam Andrim un Jurim Šiciem pēc Siguldā notiekošajā Eiropas čempionātā izcīnītā sudraba no sirds ir novēlies akmens, žurnālistiem pēc gūtā panākuma sacīja A. Šics.

"Treneris mūs trenē, lai kulminācija būtu uz galvenajam sacensībām. Akmens no sirds novēlies, ka beidzot izdevās Siguldā [sasniegt labus rezultātus]. Ir prieks un lepnums par diviem stabiliem braucieniem, bet vēl rīt sacensības un jācenšas līdz tam pietiekami atpūsties. Mēs uz starta devāmies izbaudīt, nedomājot par rezultātu un tūkstošdaļām," teica A.Šics.

Šici divnieku sacensībās uz Eiropas čempionāta goda pjedestāla kāpa otro reizi karjerā, jo 2015.gadā Sočos viņi tika pie bronzas medaļām, savukārt vēl septiņas Vecā kontinenta meistarsacīkšu godalgas viņi ieguvuši komandu stafetē, tostarp 2008. un 2010.gadā kļūstot par čempioniem.

"Parasti ieciklējāmies Siguldā sasniegt labu rezultātu un tas zemapziņā atstāja iespaidu. Esam guvuši pieredzi, šogad palīdzēja arī Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) piešķirtais finansējums, kas ļāva vairāk mēģināt, eksperimentēt, tāpēc ir rezultāti. Vienmēr esam uz olimpiskajām spēlēm taisījuši jaunas kamanas - lai gan vizuāli to nepamana, bet salikts iekšā viss mūsdienīgākais," tikmēr izteicās J.Šics.

Sestdien par sacensību uzvarētājiem sestdien kļuva sezonas līderi Toni Egerts un Saša Benekens no Vācijas, kuri divu braucienu summā finišēja pēc minūtes un 23,364 sekundēm, kamēr Šici viņiem zaudēja tikai 0,055 sekundes. Savukārt bronzas medaļas ieguva Tobiass Vendls un Tobiass Arlts no Vācijas.

"Vāciešiem noteikti tehnika ir vēl labāka, viņi ieguldījuši milzīgus resursus, tā ir sistēma, kas strādā uz kamaniņu sportu. Arī uz Phjončhanu braucam izbaudīt sacensības un ņemsim pretī jebkādu rezultātu, ja paši būsim apmierināti ar diviem braucieniem," sacīja A.Šics.

Svētdien Siguldā tiks aizvadītas arī Sprinta kausa sacensības, kā arī komandu stafete.

"Sprinta kausā tikai viens brauciens, bet punkti kopvērtējumā tādi paši, tāpēc visi gatavojas tam pat nopietnāk nekā pamatsacensībām," atklāja J.Šics.

Uzreiz aiz goda pjedestāla sestdien bija cits Latvijas kamaniņu divnieks Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš.

"Bija labi braucieni. Šodien mums "iegrieza" laikapstākļi, bet kopumā nevaram sūdzēties. Otrais brauciens bija labāks braukšanā, bet arī smēres uzsmērējām uz slidām, ko neizdarījām pirms pirmā, jo bijām cerējuši, ka būs vēsāks," izteicās Kalniņš, kura ekipāža arī iepriekš Siguldā notikušajās sacensībās izcīnījusi augstus rezultātus. "Siguldas trase mums patīk, visiem citiem liekas grūta, bet mēs izbraucam. Nevaram sūdzēties, rīt vēl viens brauciens, nostiprināsim pārliecību un tad uz olimpiskajām spēlēm."

"Sezona bija cerēta nedaudz citādāka, bet galvenais bija iegūt pārliecību uz sezonas otro pusi. Galvenais ir divi stabili braucieni olimpiskajās spēlēs un vēlams, lai nav aukstāk par -10 grādiem," sacīja Kalniņš.

Labāko desmitniekā sestdien iekļuva arī Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs, kuri palika astotajā pozīcijā, bet ieguva tiesības sacensties Sprinta kausā. Viņi šajās sacensībās piedalīsies otro reizi, debiju piedzīvojot pērn arī Siguldā un ierindojoties 11. vietā.

"Līdz šim posmos, koros bijis Sprinta kauss, esam neveiksmīgi startējuši. Īpašs paldies trenerim Mārtiņam Rudenim, pēdējās divās nedēļās daudz esam strādājuši un eksperimentējuši," atklāja Putins.

Šī kamanu ekipāža nenoliedz, ka ļoti vēlas progresēt, turklāt viņi viens otru jūtot arvien labāk.