27.01.2018 14:33

Brāļi Šici Siguldā izcīna Eiropas čempionāta sudraba medaļas kamaniņu braukšanā (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv/LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļi Šici Siguldā izcīna Eiropas čempionāta sudraba medaļas kamaniņu braukšanā (papildināta) Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Latvijas kamaniņu braukšanas divnieks Andris un Juris Šici sestdien Siguldas trasē izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļas, vienlaicīgi esot arī otrie Pasaules kausa pēdējā devītajā posmā. Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš palika uzreiz aiz labāko trijnieka.

Par sacensību uzvarētājiem sestdien kļuva sezonas līderi Tonijs Egerts un Saša Benekens no Vācijas, Šici divu braucienu summā viņiem zaudēja 0,055 sekundes. Pēc pirmā brauciena Šici bija otrie, otrajā mēģinājumā uzrādīja labāko laiku, tomēr līderus mājiniekiem neizdevās apsteigt.

Šici divnieku sacensībās uz Eiropas čempionāta goda pjedestāla kāpa otro reizi karjerā – 2015. gadā Sočos viņi tika pie bronzas medaļām, vēl septiņas Eiropas čempionātu godalgas viņi ieguvuši komandu stafetē, tostarp 2008. un 2010. gadā kļūstot par čempioniem. Savukārt Siguldas trasē starptautiska līmeņa individuālajās sacensībās siguldieši izcīnījuši pirmās medaļas 15 gadu laikā.

Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguva Tobiass Vendls un Tobiass Arlts no Vācijas, kuri uzvarētājiem zaudēja 0,226 sekundes, bet aiz viņiem palika Gudramovičs ar Kalniņu, kuri braucienos sasniedza sesto un trešo laiku (+0,408 s). Labāko desmitniekā iekļuva arī ropažnieks Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs, kuri ar vienpadsmito un devīto rezultātu braucienos ierindojās astotajā pozīcijā (+0,754).

Pasaules kausa kopvērtējumā divnieku ekipāžām pēc 12 no 13 sacensībām Egerts un Benekens garantējuši uzvaru sezonas kopvērtējumā. Šici ar 634 punktiem ir ceturtajā vietā.

Vēlāk sestdien notikušajās dāmu sacensībās nedaudz negaidīti labākā no mājiniecēm bija Kendija Aparjode (att.) no Saulkrastiem, kura izcīnīja piekto vietu gan Pasaules kausa posma, gan Eiropas čempionāta ieskaitē, atkārtojot pirms nedēļas Sprinta kausa sacensībās Lillehammerē sasniegto karjeras rekordu. Braucienos viņa sasniedza devīto un sesto laiku un summā posma uzvarētājai Tatjanai Ivanovai no Krievijas zaudēja 0,484 sekundes.

Ar Eiropas čempionāta sudraba medaļu bija spiesta samierināties Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāja Natālija Geizenbergere no Vācijas (+0,087 s), bronzu ieguva Sandra Robačera no Itālijas (+0,371 s).

Krimuldiete Elīza Cauce Eiropas čempionāta ieskaitē izcīnīja septīto, bet Pasaules kausa posma vērtējumā – astoto vietu (+0,605 s), bet siguldiete Ulla Zirne bija attiecīgi devītajā un divpadsmitajā vietā (+0,658 s).

Svētdien plkst. 9.15 un 10.50 Siguldā starts vīriem, no plkst. 12.20 norisināsies Sprinta kausa sacensības, kurās startēs pa 16 labākajiem sportistiem šajā posmā katrā disciplīnā, bet noslēgumā 14.50 aizraujošās komandu stafetes sacensības.

(papildināta ar dāmu sacensību rezultātiem)