24.01.2018 16:23

Latvijas kamaniņu braucēji Eiropas čempionātā Siguldā sola netaupīties

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) talismans Pingvīns, kā arī kamaniņu braucēji Elīza Cauce, Juris Šics un Andris Šics. Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) talismans Pingvīns, kā arī kamaniņu braucēji Elīza Cauce, Juris Šics un Andris Šics. LETA

Šīs nedēļas nogalē, 27. un 28. janvārī, Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē norisināsies Pasaules kausa izcīņas pēdējais devītais posms un 49. Eiropas čempionāts kamaniņu sportā. Pasaules labākajiem kamaniņu braucējiem šīs būs pēdējās sacensības pirms Phjončhanas ziemas olimpiskajām spēlēm.

Eiropas čempionātā izlase startēs gandrīz pilnā sastāvā: Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, Elīza Cauce, Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Kristers Aparjods, Inārs Kivlenieks, Artūrs Dārznieks un Kristaps Mauriņš. Vienīgi Riks Kristens Rozītis decembrī gūtās traumas dēļ ne Eiropas čempionātā, ne olimpiskajās spēlēs nestartēs.

Trešdien čempionātam veltītajā preses konferencē Latvijas kamaniņu sporta izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis atzina, ka sezonas sākums nav izdevās tāds, kā plānots, taču šobrīd tiek strādāts pie tā, lai olimpiskajās spēlēs izlase būtu konkurētspējīga.

"Jebkurš no sportistiem var ierindoties labāko sešniekā vai desmitniekā. Eiropas čempionātā mēs neko netaupīsim, iesim uz visu banku, nekāda bremzēšana nenotiks. Arī neviens no ārzemju sportistiem netaupīsies. Ir, protams, savas nianses, katrs vēl mēģinās tehnikā kaut ko pielāgot, bet tas notiks arī olimpisko spēļu laikā," par trenera teikto vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) preses dienests.

Atbalstu sportistiem un LKSF pauda Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs: "Neskatoties uz laikapstākļiem, es ticu, ka trase Siguldā būs izcilā līmenī. Novēlu sportistiem veiksmi, taču kaut ko nedaudz pietaupīt arī olimpiskajām spēlēm. Gan es, gan visi citi turēs īkšķus."

Eiropas čempionāta atklāšanas ceremonija paredzēta ceturtdien plkst. 19.30 Siguldas stacijas laukumā, bet piektdien plkst. 9.30 sāksies Nāciju kausa izcīņa, kurā rangā zemāk esošie sportisti sacentīsies par tiesībām startēt pamatsacensībās.

Sestdien plkst. 9.40 un 11.00 divus braucienus veiks divnieku ekipāžas, bet 12.20 un 13.40 sacentīsies dāmas. Svētdien plkst. 9.15 un 10.50 starts vīriem, no plkst. 12.20 norisināsies Sprinta kausa sacensības, kurās startēs pa 16 labākajiem sportistiem šajā posmā katrā disciplīnā, bet noslēgumā 14.50 aizraujošās komandu stafetes sacensības.

Paredzēts, ka sacensību starplaikos uzstāsies Tautas deju ansamblis "Dardedze" un deju studija "Kaprīze", par skanīgu un ritmisku atmosfēru rūpēsies DJ Artis Dvarionas un Kaspars Upacieris. Skatītājiem paredzētas arī citas izklaides un atrakcijas.