24.01.2018 16:05

Baldonietis Rihards Snikus beidzis darbu ar zirgu King of The Dance

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Baldonietis Rihards Snikus beidzis darbu ar zirgu King of The Dance Latvijas Paralimpiskā komiteja

Balstoties uz abpusējas vienošanās, kas notikusi starp sportistu Rihardu Snikus un viņa komandu, kā arī pamatojoties uz Latvijas Paralimpiskās komitejas valdes sēdes lēmumu, paralimpiskās iejādes sportists Rihards Snikus pārtraucis sadarbību ar viņa sacensību partneri, zirgu King of the Dance, kas nozīmē arī sportista izstāšanos no Latvijas Paralimpiskas vienības.

Latvijas Paralimpiskā federācija (LPF) informēja, ka lēmums par sportista izslēgšanu no Latvijas Paralimpiskās vienības pieņemts, jo Rihards panākumus guvis, esot kopā kā komanda ar zirgu King of the Dance.

"Sākot startēt ar jaunu zirgu, visi iepriekšējie sasniegumi tiek ierakstīti vēsturē kā augsti un vērā ņemami sasniegumi. Par to, kas sasniegts līdz šim, Latvijas Paralimpiskā komiteja izsaka lielu pateicību, nu jau bijušajai para iejādes komandai – paralimpietim un sportistam Rihardam Snikum, trenerei Olgai Šellerei, komandas menedžerei un trenerei Darjai Tihomirovai, zirga King of The Dance īpašniecei Irinai Andrusai, iejādes trenerei Agnesei Kukainei, Zanei Apiņai, Kasparam Iesaliņam. Paldies arī Latvijas Jātnieku federācijas iejādes sekcijas vadītājai un Ģenerālsekretāres palīdzei Anitai Mangalei," teikts LPF paziņojumā.

Sadarbības beigšana gan nenozīmējot sportista karjeras pārtraukšanu – Rihards Snikus plāno trenēties un piedalīties sacensībās, tomēr tam tiks izmantots cits sacensību zirgs – Karls, kas šobrīd mājo jātnieku kluba "Telfas" staļļos Baldonē. Sportista trenere arī turpmāk būs Olga Šellere.