22.01.2018 12:23

"S!-Fischer" ziemas skolēnu čempionātā slēpošanā siguldiešiem vairākas medaļas

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"S!-Fischer" ziemas skolēnu čempionātā slēpošanā siguldiešiem vairākas medaļas www.sigulda.lv

"Fischer" Slēpošanas centrā Siguldā atklāts "S!-Fischer 2018" ziemas skolēnu čempionāts. Pirmajā posmā startēja 200 skolēni 10 dažādās vecuma grupās. Dalībniekiem bija jāveic distance klasiskajā stilā ar intervāla startu.

Siguldā bija pulcējušās skolu komandas no Rīgas, Madonas, Priekuļiem, Ogres, Krāslavas, Gulbenes un citām pilsētām. Vairākas godalgotās vietas izcīnīja Siguldas novada skolēni.

Uzvaras savās grupās guva Keita Marcinkeviča no Laurenču sākumskolas, kura startēja S10 grupā, Dāvis Kalniņš no Siguldas pilsētas vidusskolas (V12 grupā), kā arī Kristīne Brunere un Sandijs Suhanovs no Siguldas Valsts ģimnāzijas (V16 grupā), informēja rīkotāji.

Heidija Ciagune no Laurenču sākumskolas (S10 grupā), un Kristaps Kārkliņš no Siguldas Valsts ģimnāzijas (V18 grupā) izcīnīja godpilno otro vietu, bet trešās vietas ieguva Aksels Veģeris no Laurenču sākumskolas (V10 grupā), Bruno Bilāns no Laurenču sākumskolas (V12 grupā), kā arī Sindija Turauska un Oskars Veits no Siguldas Valsts ģimnāzijas (V16 grupā).

"S!-Fischer" ziemas skolēnu čempionāta otrais posms paredzēts 9. februārī. Dalībniekiem, slēpojot brīvajā stilā, būs sevi jāpierāda šķēršļu un veiklības distancē, kas šajās sacensībās būs jaunums.

Sacensību rīkotājs ir "Fischer" Slēpošanas centrs un Siguldas novada pašvaldība sadarbībā ar "Fischer Latvia". Skolēni cīnās par galveno balvu – dāvanu karti 1500 eiro apmērā slēpošanas inventāra iegādei. Pagājušajā gadā sacensībās kopumā piedalījās 38 skolas no Vidzemes, Kurzemes, Latgales un Rīgas reģiona, sacensību visos posmos pulcējot teju 800 distanču slēpotājus.