17.01.2018 10:51

FOTO: Mārupieši uzvarējuši Pierīgas skolēnu sporta spēļu volejbola turnīrā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
FOTO: Mārupieši uzvarējuši Pierīgas skolēnu sporta spēļu volejbola turnīrā Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Ar volejbola turnīru A vecuma grupas jauniešiem (1998./2001. g.dz.) Mārupes vidusskolā atsākušās Pierīgas novadu skolēnu sporta spēles. Jaunā gada pirmajās sacensībās triumfēja laukuma saimnieki mārupieši.

Turnīrā piedalījās septiņu Pierīgas mācību iestāžu komandas. Vispirms notika apakšgrupu spēles līdz divu setu uzvarām, bet pēc tam pa divām labākajām komandām no katras grupas turpināja cīņas par godalgotajām vietām pusfinālos.

No A apakšgrupas labāko kvartetam kvalificējās Mārupes vidusskolas audzēkņi, kuri guva divas uzvaras divos setos, un Zvejniekciema vidusskolas puiši, kuri izšķirošajā spēlē par otro vietu ar 2:0 pārspēja Ādažu Brīvās Valdorfa skolas komandu. B grupā, kurā spēlēja četras vienības, apsteidzot Krimuldas un Ulbrokas vidusskolu komandas, pirmās divas vietas ieguva Siguldas Valsts ģimnāzijas un Ropažu vidusskolas volejbolisti.

Pusfinālos uzvarētāju noskaidrošanai pietika ar diviem setiem: Mārupes vidusskola ar 2:0 pieveica Ropažu vidusskolu, bet Siguldas Valsts ģimnāzija – Zvejniekciema vidusskolu. Finālā gluži līdzīgā cīņā pārāki tomēr izrādījās mārupieši, kuri Siguldas komandu uzvarēja divos setos.

"Mazajā finālā" par trešo vietu ropažnieki ar 2:0 pārspēja Zvejniekciema skolēnus, bet mačā par piekto vietu Krimuldas vidusskolas komanda ar 2:1 uzvarēja Ādažu BVS audzēkņus. Septītajā vietā palika Ulbrokas vidusskola.

Nākamnedēļ Ādažu vidusskolā paredzēts Pierīgas novadu skolēnu sporta spēļu volejbola turnīrs A vecuma grupas jaunietēm.