15.01.2018 13:18

"333 Ziemas kausa" trešais posms aizvadīts ar sīvām cīņām par līderpozīcijām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"333 Ziemas kausa" trešais posms aizvadīts ar sīvām cīņām par līderpozīcijām publicitātes

Ziemīgi aukstos laikapstākļos sporta kompleksā "333" Ropažu novadā aizvadīts "333 Ziemas kausa" trešā posma sacensības. Šoreiz dalībnieki pierādīja sevi divos dažādos sacensību formātos. Diena iesākās ar "Goodyear Super Sprint" formātu, bet turpinājās ar īpašo "Parallel challenge", kuram kvalificējās katras grupas astoņi ātrākie braucēji.

2WD klase
Kā informēja sacīkšu rīkotāji, priekšpiedziņas klasē kopumā startēja 31 dalībnieks (18 profesionāļu (PRO) grupā un 13 amatieru (AM) grupā). PRO grupā visas dienas garumā bija vērojama ļoti sīva cīņa starp Modri Žentiņu un Aivo Gailīti, abi divas reizes uzstādīja ātrāko laiku braucienā. Šoreiz pirmā vieta Žentiņam, otrā Gailītim, bet trešā – Otto Birzniekam. Modrim Žentiņam uzvara pār Aivo Gailīti arī paralēlajā izaicinājumā.

Sezonas kopvērtējumā bez izmaiņām – līdera pozīcijā Otto Birznieks, otrā vieta Reinim Trūpam, bet trešā – Tomasam Štolcermanim.

AM grupā pirmā vieta Dināram Tučam, otrā junioram Kristam Zideram, bet trešā – norvēģim Jānam Haldorsenam. Arī paralēlajā izaicinājumā nepārspējams bija Dinārs Tučs, kurš finālā tikās ar Armandu Galviņu.

Sezonas kopvērtējumā pēc šī posma līderos izvirzījies Dinārs Tučs, apsteidzot Kristu Zideru par diviem punktiem, bet uz trešo vietu pakāpies vēl viens juniors – Patriks Ločmelis.

RWD klase
Aizmugures piedziņas PRO grupā šoreiz uzvaru izcīnīja Aigars Tīdmanis. Otrā vieta Raivim Galviņam, bet trešo vietu izcīnīja Jānis Apsītis. Arī paralēlajā izaicinājumā ātrākais bija Aigars Tīdmanis, fināla braucienā uzvarot Raivi Galviņu.

Pēc šī posma Aigaram Tīdmanim ir izdevies kļūt par līderi arī sezonas kopvērtējumā, bet otrajā vietā, par vienu punktu apsteidzot Kasparu Mamonu, šobrīd Raivis Galviņš.

AM grupā uz pirmā pjedestāla pakāpiena Artūrs Vilciņš, uzstādot ātrākos apļa laikus 3 no 4 braucieniem, otrā vieta Arvim Āboliņam, bet trešā Kristapam Pliķēnam. Artūrs Vilciņš lieliskā cīņā pret Andri Lilavu uzvarēja arī paralēlajā izaicinājumā.

Arī sezonas kopvērtējumā Artūrs Vilciņš joprojām ir pārliecinošs līderis, bet uz otro vietu pakāpies Arvis Āboliņš, trešais – Gatis Ģērmanis.

Šoreiz RWD grupu pārstāvēja 32 dalībnieki (18 PRO, 14 AM)

4WD klase
Pilnpiedziņas klasē kopumā startēja 31 dalībnieks (18 PRO, 13 AM). Uzvaru PRO grupā izcīnīja Artis Vicinskis, otrais Mārcis Stūriška, bet trešais – Jānis Sala. Savukārt paralēlajā izaicinājumā nepārspējams bija Mārcis Stūriška, fināla braucienā uzvarot Arti Vicinski.

Šāds vietu sadalījums ir veicis korekcijas arī kopvērtējumā. Jānis Hāns ir spējis saglabāt līdera pozīciju, Mārcim Stūriškam ir izdevies pakāpties no ceturtās vietas uz otro, bet Artim Vicinskim no sestās uz trešo vietu.

Savukārt AM grupā pirmā vieta Uldim Megnim, otrā vieta Mārtiņam Ozoliņam, trešā – Egonam Ansbergam. Paralēlā izaicinājuma fināla braucienā ļoti sīvā cīņā Mārtiņš Ozoliņš uzvarēja Uldi Megni.

Sezonas kopvērtējuma līderis vēl joprojām ir Uldis Megnis, aiz sevis atstājot Egonu Ansbergu un Modri Feodorovu.